Οι μεγάλες αγάπες δεν είναι δυνατόν να κρυφθούν. Ο έρωτας του Κέβιν Ντουράντ (γεννημένος στις 29 Σεπτεμβρίου του 1988 στην Ουάσινγκτον) για το μπάσκετ ήταν τόσο φανερός και ανιδιοτελής, σε σημείο που ο σημερινός αστέρας των Νετς να ασχολείται -σχεδόν- αποκλειστικά με την πορτοκαλί θεά και αγωνιζόμενος όλα τα χρόνια (μοναδική εξαίρεση τα λυκειακά του χρόνια και τώρα πλέον η ομάδα του Μπρούκλιν όπου φοράει το 7) με έναν μόνο αριθμό: το 35.

Κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων αγωνίστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ερασιτεχνικές μπασκετικές ενώσεις (Amateur Athletic Union), για λογαριασμό αρκετών ομάδων και υπήρξε συμπαίκτης με τους Michael Beasley και Ty Lawson.

Εκείνη την περίοδο, η ζωή του δέχθηκε ένα πολύ δυνατό πλήγμα καθώς ο πρώτος προπονητής του, Charles Craig, δολοφονήθηκε στις 30 Απριλίου του 2005. Ο Ντουράντ, προς τιμήν του μέντορά του (σ.σ. γνωρίστηκαν όταν ο Αμερικανός άσος ήταν μόλις 8 ετών) ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 35 του χρόνια, αποφάσισε πως αυτός θα έπρεπε να είναι ο αριθμός που θα τον συντρόφευε στην περιπλάνηση του στον υπέροχο κόσμο του μπάσκετ.

«Θέλω όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίζουν το λόγο που φοράω τη φανέλα με το Νο 35. Αυτός είναι ο σκοπός μου: να κρατήσω ζωντανό το όνομά του» έχει πει εμφανώς συγκινημένος ο Ντουράντ, προσθέτοντας:

«Όταν μου ανακοίνωσαν το θάνατό του, νόμιζα ότι επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο. Ειλικρινά, αν ο Charles έφευγε από τη ζωή στα 47 του, θα αγωνιζόμουν με το 47. Όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη σου για έναν άνθρωπο, όχι με το αν φαίνομαι καλύτερος με τον έναν ή τον άλλον αριθμό. Όλα έχουν να κάνουν με ’κείνον. Κάθε φορά που βρίσκομαι στο παρκέ θέλω να νικάω και να τον κάνω υπερήφανο».

Σχετικά άρθρα