Μετά τη FIBA και τα 13 BAN που έχουν τεθεί έως τώρα και την απαγόρευση μεταγραφών, ήρθε η σειρά του ΕΣΑΚΕ να «τσεκάρει» τι ακριβώς συμβαίνει με την ΑΕΚ.

Η αρμόδια επιτροπή στέλνει την υπόθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και από εκεί στον Αθλητικό Δικαστή, με την «Ένωση» να είναι πλέον αντιμέτωπη με την τιμωρία των -3 βαθμών. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Στέφανου Δέδα με ρεκόρ 5-5 έχει 15 βαθμούς και είναι στην 6η θέση του ταμπλό, αλλά αν της επιβληθεί -3β. θα υποχωρήσει στους 12β. και θα ισοβαθμεί στις θέσεις 9-10-11 μαζί με τον ΠΑΟΚ και τον Ιωνικό.

Ο Ηρακλής ήταν η άλλη ομάδα που… απασχόλησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας και υπάρχει νέος κίνδυνος τιμωρίας του.

Με βάση τους κανονισμούς οι Θεσσαλονικείς θα έπρεπε να έχουν συνολικά συμβόλαια ύψους 400 χιλιάδων ευρώ μίνιμουμ, αλλά στον φάκελό τους εμφανίζονται συμβόλαια ύψους 385χιλ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Γιάννης Κουζέλογλου έχει στείλει εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ, κατηγορώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης για πλαστογραφία. Ο Έλληνας φόργουορντ ισχυρίζεται πως το συμβόλαιο που υπέγραψε δεν είναι αυτό που κατέθεσε ο Ηρακλής.

Έτσι, υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας και για την ομάδα του Κώστα Μέξα, που ήδη βρίσκεται στην τελευταία θέση του ταμπλό (10β.) και νωρίτερα μέσα στη σεζόν της είχαν αφαιρεθεί ξανά -3β.

Σχετικά άρθρα