Σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, προέβη σε μια ομολογουμένως ριψοκίνδυνη πρόβλεψη, ότι δηλαδή ο Λούκα Ντόντσιτς θα καταφέρει στο μέλλον να ξεπεράσει τον Ντιρκ Νοβίτσκι.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο Σλοβένος θα οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση ενός τίτλου, όπως έκανε ο Γερμανός το 2011, γράφοντας μοναδική ιστορία.

«Ο Λούκα θα ξεπεράσει τον Ντιρκ. Το παιχνίδι έχει εξελιχθεί και είναι πιο.. ανοιχτό σε σχέση με τότε που ο Νοβίτσκι είχε έρθει στο ΝΒΑ. Έχει αυτό το πλεονέκτημα, αλλά μπορεί να κερδίσει βραβείο ΜVP και πρωτάθλημα; Το ελπίζω, όπως το ελπίζει και ο Νοβίτσκι. Είναι καλοί φίλοι και υποστηρίζει ο ένας τον άλλον» δήλωσε αρχικά ο Κιούμπαν, ενώ στην συνέχεια τοποθετήθηκε στο υποθετικό σενάριο να συνυπήρχαν οι δυο τους στην κορύφωση της καριέρας τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ω Θεέ μου. Πήραμε μια γεύση από τη συνεργασία τους όταν ο Ντιρκ βρισκόταν στο τέλος της καριέρας του. Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν αν ήταν και οι 2 στην καλύτερη τους φάση; Θα ήταν σαν να επέστρεφαν ο Τζόρνταν και ο Πίπεν. Είναι εύκολο να έχεις ταλέντο. Είναι πολύ πιο δύσκολο να ξέρεις αν ένας παίκτης μπορεί να δουλέψει σκληρά ή όχι. Αυτή είναι η ερώτηση για τον Λούκα. Θυμάμαι το καλοκαίρι που πέρασε του είπα “τι θα προσθέσεις στο παιχνίδι σου” και μου απάντησε “το αριστερό χέρι”. Μετά επέστρεψε και αφού πριν δεν ήταν τέλειος στο να τελειώνει τις φάσεις, μετατράπηκε σε παίκτη TOP 3 της λίγκας, ειδικά για παίκτες που χρησιμοποιούν και το αριστερό χέρι τους στα τελειώματα. Ήταν ένα σημάδι τελειότητας και με έκανε να ενθουσιαστώ».

Σχετικά άρθρα