Νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε τη Δευτέρα (16/3) η Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού ο Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, από Τετάρτη (18/3) κλείνουν και τα καταστήματα.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ και γενικότερα ό,τι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, φαρμακεία, τράπεζες και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι φήμες περί καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ακόμα, αποφασίστηκε όσοι ξένοι έρχονται από το εξωτερικό στην Ελλάδα, να μπαίνουν υποχρεωτικά σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Επιπλέον, καταργείται από την Τρίτη (17/3) και μέχρι το τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Πελώνη σημείωσε επίσης ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα ζητηθεί από την Ελλάδα εξαίρεση των δαπανών της υγείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.

Με νεότερη ενημέρωση του προς το κοινό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρίνισε ποια καταστήματα αφορά η αναστολή λειτουργίας ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως είπε, από μεθαύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου κλείνουν όλα τα καταστήματα που έχουν συναλλαγές με το κοινό, δηλαδή τα εμπορικά καταστήματα.

Τα καταστήματα που δεν κλείνουν είναι τα εξής:

Σούπερ μάρκετ
Φαρμακεία
Καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.α
Περίπτερα/μίνι μάρκετ
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Εστιατόρια που λειτουργούν με ντελίβερι
Κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες
Συνεργεία
Pet shops
Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας
Καταστήματα με οπτικά είδη

Επίσης, διευκρίνησε πως το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ θα διευρυνθεί, δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές.

Τέλος, δήλωσε πως θα αναρτηθεί αύριο αναλυτική λίστα.

Σχετικά άρθρα