Μετά το λουκέτο στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας κλείνουν πλέον μέχρι τις 30 (τουλάχιστον) Νοεμβρίου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μέσω της κοινής συνέντευξής Τύπου με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το Σάββατο (14/11).

Ο Κικίλιας είπε συγκεκριμένα για την απόφαση αυτή, πως βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα των γονέων και των παπούδων, που πήγαιναν τα μικρά παιδιά στο σχολείο: «Η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, παππούδες και γιαγιάδες επίσης, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την επιτροπή η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων».

Από τη μεριά της η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως τα μαθήματα στα μικρά παιδιά, θα γίνονται μέσω της τηλεοπτικής εκπαίδευσης (από την ΕΡΤ 2), τηλεκπαίδευσης:

«Εκπαιδευτική τηλεόραση, τηλεκπαίδευση. Από τις 9 το πρωί, από την ΕΡΤ 2, θα προβάλλονται εκπαιδευτικά μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού. Την Κυριακή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Η Τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 για τα δημοτικά και από τις 2 έως τις 4 για τα νηπιαγωγεία. Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό ωράριο. Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες και για να μοιράζεται ο χρόνος σε όλους που κάνουν χρήση της τηλεργασίας και των άλλων μαθητών μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το δίκτυο.

Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται γιατί έχουμε παρατηρήσει επιβάρυνση του φορτίου στα σχολεία, αλλά για να περιοριστεί η κινητικότητα», ήταν τα λόγια της υπουργού Παιδείας».

Σχετικά άρθρα