Γεννημένος το 2002 και σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Ιωσήφ Κολοβέρος είναι από τα ονόματα που γνωρίζουμε στο μπάσκετ για τους σωστούς λόγους.

Μας συστήθηκε στην Α2 με τον Ολυμπιακό Β’ ωστόσο το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου έγραψε την καλύτερή του εμφάνιση στην Α1 με 23 πόντους (5/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής), στη νίκη του Ιωνικού επί του Άρη στην παράταση με 93-83.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24 και στη Βάλια Πηλιανίδη, ο ο Ιωσήφ Κολοβέρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι: «Αυτή η διετία με τον Ολυμπιακό Β’ που ήμουν 17-18 χρονών πιστεύω ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί, γιατί σε αυτή η ηλικία είναι δύσκολο για τα νέα παιδιά να βρουν χρόνο συμμετοχής. Πήρα παιχνίδια, με εμπιστεύτηκαν στον Ολυμπιακό και τώρα στο υψηλότερο επίπεδο συνεχίζω να δουλεύω και σκοπός είναι σε κάθε ματς να γίνομαι όλο και καλύτερος.

Σίγουρα το πρωτάθλημα της Α2 με βοήθησε πολύ. Το επίπεδο ήταν εξαιρετικό και οι παίκτες πολύ καλοί και έμπειροι. Όταν κάποιο παιδί τελειώνει το εφηβικό είναι δύσκολο σε αυτή την ηλικία να βρει ομάδα και χρόνο συμμετοχής αλλά σε εμάς έκατσε καλά. Είχαμε την ομάδα, παίζαμε κάθε εβδομάδα τα παιχνίδια και θεωρώ ότι βοήθησε πολύ και εμένα και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν στην ίδια ηλικία να βελτιωθούμε και να αναδειχθούμε σαν παίκτες. Πήραμε παιχνίδια που πιθανό σε άλλες ομάδες να μην παίρναμε».

Σχετικά άρθρα