Θέση για τα όσα συμβαίνουν γύρω από το όνομά του πήρε ο Ηλίας Κορομηλάς. Ο Έλληνας διαιτητής κατηγορήθηκε για απόπειρα δωροδοκίας στον τελικό του Eurocup από τον Ουκρανό διαιτητή Μικόλα Αμπρόσοφ, με την ΕΟΚ να ανακοινώνει πως θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ η Euroleague έχει ξεκινήσει να ερευνά για το περιστατικό.

Ο Κορομηλάς τόνισε πως οι εν λόγω αναφορές είναι παντελώς ψευδείς, κακόβουλες και συκοφαντικές, ενώ πρόσθεσε πως θα λάμψει η αλήθεια.

Αναλυτικά η δήλωση του Ηλία Κορομηλά:
«Αξιότιμοι Κύριοι
Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του Μικόλα Αμπρόσοφ ως προς το πρόσωπό μου,μέσα από διαδικτυακά δημοσιεύματα.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι, οι αναφορές του αυτές στο όνομά μου, είναι παντελώς ψευδείς, κακόβουλες και συκοφαντικές και μοναδικό σκοπό έχουν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου ,ως τις πιο ουσιώδεις πτυχές της προσωπικότητάς μου αλλα και τη φήμη μου ως διεθνούς διαιτητή.

Έδωσα ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να κάνει τις δέουσες νομικές ενέργειες κατά του συγκεκριμένου προσώπου και περαιτέρω να πράξει τα νόμιμα για να σταματήσει η άκριτη και άνευ προηγούμενης διασταύρωσης, αναπαραγωγή των ανωτέρω ψευδών δηλώσεων, από τα ΜΜΕ/ιστοσελίδες.

Η αλήθεια πάντοτε λάμπει και με αυτό το “πιστεύω”” πορεύομαι σε όλη μου την επαγγελματική διαδρομή.
Με τιμή
Κορομηλάς Ηλίας»

Σχετικά άρθρα