Τι θα συμβεί στο μέτωπο των γηπέδων που απασχολεί χιλιάδες οπαδούς; Η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ στον μαζικό αθλητισμό, μόνο 5% θα είναι οι ανεμβολίαστοι σε αγώνες άνω των 300 ατόμων.

(Ουσιαστικά αφορά δρομείς οι οποίοι όμως δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς λόγους και όχι γιατί αρνούνται). Θα πρέπει να έχουν προσκομίσει αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν «πολύ ισχυρή» την πιθανότητα επαναφοράς του μέτρου της μάσκας παντού, ενώ επιβεβαίωναν και τη διατήρηση του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων, ή ατόμων που δεν έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή…

Το τι θα γίνει στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, έχει αφεθεί ως εκκρεμότητα καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου και με αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Παράλληλα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα αναμένεται να επιβληθεί η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού μοριακού ή rapid test, όπως θα ισχύσει και για ανεμβολίαστους καθηγητές ΑΕΙ και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι καθηγητές ΑΕΙ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες επιστρέφουν στην εργασία τους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή με 2 αρνητικά εργαστηριακά τεστ/εβδομάδα τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι.

Παράλληλα οι μαθητές οφείλουν να πραγματοποιούν 2 self test την εβδομάδα- το κόστος των οποίων καλύπτει το κράτος ή να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για άνω των 12 ετών).

Σχετικά άρθρα