Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγο νέα δέσμη μέτρων, στην προσπάθεια αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Κλείνουν άμεσα όλες οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα εμπορικά κέντρα. Πρόκειται δηλαδή για ένα γενικό λουκέτο σε όλη τη χώρα, ανάλογο με αυτό που έχει αποφασιστεί στην Ιταλία.

Ανοιχτά παραμένουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων, όπως οι φούρνοι. Συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα delivery.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 190. Από αυτά τα 36 είναι υπό διερεύνηση, 11 δεν έχουν σαφές ιστορικό, ενώ 5 ασθενείς είναι διασωληνομένοι. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι.

«Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά.

Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε, δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικά άρθρα