Ειδικό ωράριο αγοράς τροφίμων από σούπερ μάρκετ για τους πολίτες άνω των 65 αλλά και περιορισμός κίνησης με χρήση SMS είναι μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται σε δεύτερη φάση εάν οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται δεν είναι αρκετά. Στο τραπέζι και η καθολική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

«Λουκέτο» σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια και χώρους εστίασης στις 22:00 το βράδυ, αντί τα μεσάνυχτα που είναι σήμερα. Μάσκες… παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση αναίτιας κυκλοφορίας μετά τις 00:00…

Στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο επιβολής νέου πιεστικότερου ωραρίου στην εστίαση. Συγκεκριμένα εξετάζεται τα καφέ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 10 το βράδυ και όχι στις 12 όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Μάσκες παντού και περιορισμός της κυκλοφορίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Αυτά είναι τα ύστατα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού σε επόμενο επίπεδο. Ήδη εδώ και δύο μέρες, τρέχουν περιοριστικά μέτρα σε κάβες και περίπτερα με υποχρεωτικό ωράριο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Σχετικά άρθρα