Μετά τις ανακοινώσεις ότι η 4η δόση θα χορηγηθεί το φθινόπωρο εγείρονται ερωτήματα για το τι θα γίνει με όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Ο ένας μετά τον άλλο οι ειδικοί συμφωνούν με τη χορήγηση και τέταρτης δόσης στους εμβολιασμένους από το φθινόπωρο. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε στην τηλεόραση του «Mega» για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, για τα μέτρα προστασίας, αλλά και για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου.

«Η 4η δόση είναι προς το παρόν για αυτούς που βλέπουμε να πέφτουν πολύ γρήγορα τα αντισώματά τους ή δεν μπορούν να παράξουν αντισώματα, παρ’ όλο που έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για τους ηλικιωμένους που έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό και αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας», είπε η κ. Ψαλτοπούλου.

Ανέφερε, επίσης, ότι παρατηρείται μία «καμπύλη» αύξησης στα κρούσματα, με τους θάνατους ωστόσο να είναι σταθεροποιημένοι.

Τέλος, ανέφερε πως η χώρα μας είναι μία «ηλικιωμένη χώρα» και τα άτομα 3ης και 4ης ηλικίας πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς η 4η δόση θα γίνεται 6-7 μήνες μετά της 3ης.

Σχετικά άρθρα