Οι άνθρωποι του αθλητισμού καλούνται να διαχειριστούν νέα και πρωτόγνωρα δεδομένα, με βασικό γνώμονα την διαφύλαξη της υγείας των αθλητών και αθλουμένων.

Τα αθλητικά σωματεία οφείλουν να βάζουν μπροστά το κοινωνικό τους πρόσωπο, κάτι που διέπει το σωματείο που διατελώ Υπεύθυνος Ακαδημίας Άμιλλα Περιστερίου! Θα πρέπει λοιπόν αρχικά να αποσκοπούμε στην ευρωστία και υγεία των αθλητών μας καθώς και την σωστή εκμάθηση του αθλήματος!

Γι’αυτό η Ακαδημία μας από την αρχή της πανδημίας λειτούργησε σε καθημερινή ένα πρόγραμμα προπόνησης από το σπίτι Youth Basketball Training at Home By Amilla Peristeriou! Όπως λοιπόν θα πρέπει να προετοιμαστούμε οι προπονητές για την επιστροφή στα γήπεδα, (οπότε γίνει αυτή) έτσι και οι αθλητές θα πρέπει έχοντας χρόνο αυτό το διάστημα να διατηρούν την αθλητικότητα τους ώστε να αποφευχθούν τυχόν μυϊκοί τραυματισμοί!

Στη συνέχεια είναι αναγκαίο να δουλέψουν στο μυαλό τους ότι σχετίζεται με τη συμμετοχή τους στο άθλημα, να θέσουν στόχους και όταν έρθει η στιγμή να αναπτύξουν τα ατομικά στοιχεία του παιχνιδιού τους.

Έτσι πνευματική και αθλητική προετοιμασία θα ενωθούν για την ασφαλή ένταξη στην ομαδική προπόνηση και αγωνιστική δράση! Βασικός σύμμαχος η πολιτεία επιβάλλεται που θα πρέπει να στηρίξει και να θωρακίσει την Καλαθοσφαίριση και συνολικά τον αθλητισμό! Για ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον για όλους μας!

Κοτσιαρίδας Θοδωρής,

Υπεύθυνος Ακαδημίας Άμιλλα Περιστερίου

Σχετικά άρθρα