Ο Κώστας Κουφός μίλησε για την ενδεχόμενη επιστροφή του στην Εθνική ομάδα, κάνοντας ειδική αναφορά στον Βασίλη Σπανούλη και τον Ρικ Πιτίνο.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Sports Rabbi»:

Για τις ελληνικές ρίζες του:
«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Η οικογένειά μου είναι από την Ελλάδα, από την Καλαμάτα. Είναι τιμή μου να παίζω με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

Για τους Έλληνες παίκτες που απολαμβάνει να παίζει μαζί:
«Απολαμβάνω να παίζω με παίκτες όπως ο Σπανούλη. Θα ήθελα πολύ να έχω παίξει και στο πλευρό του Διαμαντίδη. Έδινε τις άλεϊ ουπ πάσες και οι ψηλοί γίνονταν καλύτεροι μαζί του. Ο Σπανούλης, ο Ζήσης και πολλοί άλλοι Έλληνες θρύλοι… Από τον Σπανούλη θαυμάζω το πώς προσεγγίζει το παιχνίδι. Προετοιμάζει τα πάντα. Νομίζω πως πάντα βάζει το ένα συγκεκριμένο πόδι του στο παρκέ πρώτο, δεν θυμάμαι αν είναι το αριστερό ή το δεξί. Του είχα «χαλάσει» αυτή τη ρουτινά και απολογήθηκα, ήμουν μόνο 19 ετών τότε. Έμαθα πολλά από εκείνον, είμαι ευλογημένος που έπαιξα με αυτούς τους παίκτες».

Για την επιστροφή του στην Εθνική:
«Είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι. Ό,τι συμβαίνει πίσω από τη σκηνή, μένει εκεί. Αυτό είναι. Κάθε καλοκαίρι ήμουν ανοιχτός για να παίξω. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, αλλά είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι».

Για τον Ρικ Πιτίνο και αν έχουν έρθει σε επαφή: «Ναι, μου έστειλε μήνυμα. Ήθελε να δει πού είμαι και του είπα πως είμαι ανοιχτός στην πιθανή επιστροφή μου. Είχε προσπαθήσει να με… στρατολογήσει στο Λούιβιλ. Έχουμε την ιστορία μας. Σέβομαι τον Ρικ Πιτίνο και το πώς προπονεί. Έχει εμπειρία από το ΝΒΑ, το κολεγιακό μπάσκετ και την Ευρωλίγκα. Ελάχιστοι το έχουν αυτό».

Σχετικά άρθρα