Ο Τόλης Κουτρούλιας εξηγεί στο blog του στο basketworld.net πώς η ΑΕΚ απέτυχε να κατακτήσει το δεύτερο Basketball Champions League της ιστορίας της…

Ένας τελικός που δυστυχώς δεν είχε νικήτρια την Ένωση. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ που με καλή άμυνα, οδήγησε την Μπούργος σε “κακές” κ άστοχες επιθέσεις. Επιθετικά ήταν καλή και σιγά-σιγά έχτισε μια διψήφια διαφορά.

Στην δεύτερη και τρίτη περίοδο άρχισε να αλλάζει το σκηνικό. Η Μπούργος αύξησε την πίεση της στην άμυνά της, πράγμα που αφενός ανάγκασε την Ένωση σε ατομικές -και όχι εύστοχες ενέργειες- και αφετέρου της έδωσε την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν στην επίθεση της. Αμυντικά κράτησε την ΑΕΚ σε 12 και 13 πόντους σε δεύτερη και τρίτη περίοδο αντίστοιχα (όσους σκόραρε στην πρώτη η τέταρτη περίοδο!), ενώ επιθετικά είχε τις σωστές αποστάσεις, έπαιξε εξαιρετικά το pick n roll και είχε ένα τρομερό ποσοστό έξω από την γραμμή των 6.75 πάνω από 65% στις 3 τελευταίες περιόδους…

Αν βάλουμε στην εξίσωση και την υπεροχή στα ριμπάουντ, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος γιατί το παιχνίδι πήγε στις 20 πόντους. Στην 4η περίοδο έγινε μια προσπάθεια να γυρίσει το ματς με 5 εύστοχα τρίποντα και πίεση στην άμυνα που έφερε αρκετές κατοχές, αλλά δυστυχώς δεν μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ που θα έφερναν σε απόσταση βολής την ΑΕΚ.

Η άμυνα για την Ενωση φέτος είναι ένα ζητούμενο, που αν βρεθεί η σωστή συνταγή, η ομάδα θα είναι και φέτος πρωταγωνίστρια σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει.

Σχετικά άρθρα