Η κλήση του Γιάννη Κουζέλογλου για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα των Ανδρών ήταν ένα παιδικό όνειρο το οποίο γίνεται πραγματικότητα όπως τόνισε ο ίδιος.

Ο 25χρονος παίκτης, μιλώντας στο www.arisbc.gr δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κλήθηκα στην Εθνική ομάδα. Όταν ξεκίνησα το μπάσκετ, σε μικρή ηλικία, ήταν κάτι που ονειρευόμουν και τώρα ήρθε η στιγμή να το ζήσω» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Από τη μια πλευρά, δικαιώνονται οι κόποι και η σκληρή δουλειά, καθημερινά στις προπονήσεις, όμως, από την άλλη πλευρά είναι κάτι που σου δημιουργεί την υποχρέωση να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο, ώστε να αποδείξεις ότι δεν συνέβη συμπτωματικά».

Μέσα από την παρουσία του φέτος στον ΑΡΗ, ο Κουζέλογλου κέρδισε μια θέση στην Εθνική ανδρών, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι η προσπάθεια θα πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη από δω και πέρα, καθώς οι απαιτήσεις αυξάνονται. «Μόνο με σκληρή δουλειά μπορεί κάποιος να προχωρήσει και να πετύχει σημαντικά πράγματα. Ο ΑΡΗΣ μου προσέφερε την ευκαιρία να παίξω στην ομάδα, οι άνθρωποί του μου έδειξαν εμπιστοσύνη και προσπαθώ να δίνω σε κάθε παιχνίδι το 100%. Υπάρχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσης και θα δουλεύω πιο σκληρά για να βοηθάω την ομάδα».

Έχοντας αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες, ο Κουζέλογλου ετοιμάζεται να «γράψει» την πρώτη συμμετοχή με την «επίσημη αγαπημένη» στη «φούσκα» της Ρίγα. «Θα είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα. Ήμουν μέλος των “μικρότερων” Εθνικών και ανυπομονώ να παίξω για την Ανδρών, η οποία έχει προσφέρει τόσες χαρές κι επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό» επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας: «Θα υπάρχει και πάλι η ιδιαιτερότητα της “φούσκας” στη Λετονία, που θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, όμως όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο, θέλεις πάντα να κερδίζεις, είτε είναι φιλικό, είτε επίσημο παιχνίδι. Μπορεί να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ, αλλά στόχος όλων, παικτών και προπονητών, είναι να πετύχουμε δυο νίκες στους αγώνες με τη Βοσνία και τη Λετονία και να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας».

Σχετικά άρθρα