Σπουδαία ενίσχυση θα υπάρξει σύντομα στο κυπριακό μπάσκετ, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να βρίσκεται πλέον προ των πυλών της έλευσής του στο νησί της Αφροδίτης!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την έκδοση κυπριακού διαβατηρίου για τον ποιοτικό παίκτη από την Ελλάδα, έπειτα από ενέργειες της πλευράς του, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που βάζει στη μηχανή της έναν αθλητή με σημαντικές παραστάσεις, αλλά και αξιόλογο χαρακτήρα.

Ο Μανωλόπουλος βλέπει τον κόσμο από τα 208 εκατοστά, διαθέτοντας παρόλα αυτά εξαιρετικό μακρινό σουτ. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, σύντομα αναμένεται να έχει στα χέρια του και επίσημα το διαβατήριο που θα του επιτρέψει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική ομάδα, ενώ θα μπορεί να παίξει στην ΟΠΑΠ Basket League σαν Κύπριος, ανεβάζοντας τον πήχη για οποία ομάδα τον καταφέρει να τον αποκτήσει! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος άσσος είχε το δικαίωμα να παίξει σαν ντόπιος λόγω του γάμου του με γυναίκα κυπριακής καταγωγής και η ΚΟΚ θα ήταν “έγκλημα” να άφηνε μια τέτοια περίπτωση ανεκμετάλλευτη.

Πρόκειται για μια γνώριμη φιγούρα επί σειρά ετών στα παρκέ της Α1, με θητεία και στην Ισπανία, όντας πολύτιμο εργαλείο για όσους προπονητές συνεργάστηκε. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνημα από τον ΠΑΟΚ, ακολούθησε η θητεία του στα ισπανικά γήπεδα μέσω της Μαγιόρκα και της Παλένθια. Επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Α.Ε. Λάρισας, πριν πάει ξανά στην Ισπανία και στην Βίγκο, για να αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα σε Κολοσσό Ρόδου, Περιστέρι, Καβάλα, Ίκαρο και Άρη. Μετά τον “αυτοκράτορα” όπου ήταν πενταδάτος, γύρισε στον Κολοσσό και μετά φόρεσε τη φανέλα της Κύμης, με τον Ήφαιστο Λήμνου και τον Ηρακλή!

Σχετικά άρθρα