Ο Ερμής Λαγκαδά συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδας και έμελλε να γράψει ιστορία, καθώς θα είναι η πρώτη ομάδα που θα παίξει σε επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Β’! Το Basketworld.net επικοινώνησε με τον προπονητή των Θεσσαλονικέων και εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις για το προσεχές παιχνίδι.

O έμπειρος προπονητής, ο οποίος έχει σημαντικές παραστάσεις και πλούσιες ικανότητες για να αφήσει επιτυχημένο έργο στους «πράσινους», μας μίλησε για την πρόκριση στην επόμενη φάση και για το πώς αντιμετωπίζει ο Ερμής την προσεχή αναμέτρηση με την αναπτυξιακή ομάδα των Πειραιωτών.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για το πού κρίθηκε η πρόκριση: «Θεωρώ ότι η πρόκριση κρίθηκε στην άμυνα και στην αυτοπεποίθηση. Δεχτηκαμε 34 πόντους στο α ημίχρονο και 32 στο δεύτερο, με τον αντίπαλο να σουτάρει συνολικά 25 βολές…αυτό νομίζω λέει πολλά. Σημαδεψαμε κάποιους παίκτες του αντιπάλου που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν επιθετικά και αυτό κράτησε ψηλά την αυτοπεποίθησή μας ώστε να μπορούμε να βάλουμε αρκετά μεγάλα σουτ και να πάρουμε και κάποια επιθετικά ριμπάουντ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το πώς αντιμετωπίζουν στον Ερμή Λαγκαδά το παιχνίδι ενάντια στον Ολυμπιακό Β’: «Βασική ιδιαιτερότητα του αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι ότι προφανώς έχει μια “μοναδικότητα”. Κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα ξαναπαιχτεί ένα τέτοιο ματς, με την έννοια ότι δεν ξέρουμε αν θα ξαναδούμε τον Ολυμπιακό σε αυτό το επίπεδο – κάτω από την Α1 και από την άλλη πλευρά ξέρουμε όλοι ότι πρόκειται για μια ομάδα το μέγεθος της οποίας και ιστορικά, αλλά και στην παρούσα φάση είναι αδιαμφισβήτητο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα χαρούμε να υποδεχτούμε τους ανθρώπους και τους αθλητές ενός τόσο μεγάλου συλλόγου στην έδρα μας και να προσπαθήσουμε και οι δύο για τη νίκη. Κατά τα άλλα είναι ένα ματς κυπέλλου, μια νίκη σε στέλνει στην επόμενη φάση, μια ήττα σε αποκλείει και η σημασία του είναι ακριβώς αυτή».

Για τον κόσμο της ομάδας του: «Ο Ερμής είναι ένα σωματείο που στη βόρεια Ελλάδα έχει ταυτιστεί με το μπάσκετ και σημαίνει μόνο μπάσκετ. Έτσι οι φίλαθλοί του είναι άνθρωποι που αγαπούν όχι μόνο την ομάδα αλλά και του άθλημα μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο σύλλογο δεν καλλιεργούνται άλλα αθλήματα, έχει ιδρυθεί και υποστηρίζεται από ανθρώπους καθαρά μπασκετικούς και έχει αναδείξει πολλούς αθλητές στο παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει. Στην προσπάθειά μας χαιρόμαστε να έχουμε πάντα κοντά τους φίλους της ομάδας, γιατί αυτοί είναι και τα μέλη της κοινότητας που εκπροσωπούμε. Ελπίζω να τους χαρίσουμε κατ αρχήν μια δυνατή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό και να τους έχουμε δίπλα μας και στο πρωτάθλημα που θα είναι πιο κρίσιμα και δύσκολα τα πράγματα. Εγώ τους έχω ζήσει και ως αντίπαλος και γνωρίζω πολύ καλά πόσο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα από κάθε άποψη ».

Σχετικά άρθρα