Ο Λουίτζι Λαμόνικα αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε στην Αθήνα μετά από ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ μίλησε και για τους καλύτερους αγώνες που έχει σφυρίξει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Marca ο Ιταλός πρώην διεθνής διαιτητής:

Για την επίθεση που δέχθηκε στην Αθήνα: «Δεν σχετίζω αυτό το επεισόδιο με το παιχνίδι, αλλά με κάτι άλλο που μάλλον δεν θα μάθω ποτέ. Ήμασταν ήδη έξω από το γήπεδο και είχαμε φύγει. Ναι μεν έγινε μετά το τέλος του παιχνιδιού, αλλά εκείνη την ώρα υπήρχε μια ιδιαίτερη κατάσταση μεταξύ των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και της ομάδας. Δεν νομίζω ότι οφείλεται στο αποτέλεσμα του αγώνα. Παρόλο που ο Παναθηναϊκός έχασε το ματς, κανείς δεν μας είπε τίποτα, κανένας φίλαθλος δεν μας επέπληξε, ούτε συναντήσαμε κάποια περίεργη κατάσταση κατά την αποχώρησή μας. Θυμάμαι έξω από τα αποδυτήρια ότι υπήρχαν οπαδοί οι οποίοι ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες με τους παίκτες, με εμάς, οπότε δεν μπορούσα να φανταστώ εκείνη τη στιγμή τι θα γινόταν μετά».

Για τα καλύτερα παιχνίδια που έχει διαιτητεύσει: «Τα καλύτερα παιχνίδια μου ήταν στο Πεκίνο μεταξύ Αργεντινής και Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρώτος τελικός της Euroleague το 2007 στην Αθήνα μεταξύ Παναθηναϊκού και ΤΣΣΚΑ, όπως επίσης και ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη με το τελευταίο σουτ του Πρίντεζη».

Για τα αγαπημένα του γήπεδα: «Είναι πολύ καλό το συναίσθημα όταν βρίσκεσαι στο Τελ Αβίβ. Είναι ένα πολύ καυτό και σωστό γήπεδο. Και για το Κάουνας, ισχύει το ίδιο. Το κοινό εκεί ξέρει μπάσκετ. Στην Ισπανία υπάρχουν γεμάτα γήπεδα, παρά το γεγονός είναι πολύ μεγάλα».

Σχετικά άρθρα