Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Pick N’ Roll» της Cosmote TV όπου παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε σε πολλά πράγματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός γκαρντ της ΑΕΚ:

Για το ποιον θα ήθελε να αντιμετωπίσει στο ένας εναντίον ενός: «Θα γούσταρα να έπαιζα ένας εναντίον ενός με τον Σπανούλη. O κόσμος θα ήθελε να πληρώσει για να δει γέρους. Αλλά ο Σπανούλης είναι μεγάλος αγωνιστής, όπως κι εγώ. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Ο Βασίλης θα έπρεπε να φέρει τον πάγο, εγώ τις ασπιρίνες».

Για τον καλύτερο αμυντικό:
«Ο καλύτερος αμυντικός που έχω αντιμετωπίσει είναι ο Τζένκινς του Ολυμπιακού. Είναι πολύ σκληρός παίκτης. Νιώθω ότι δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες να με σταματήσουν. Όταν τον αντιμετώπισα είδα επιπλέον βίντεο. Έχει όλα τα στοιχεία για να σταματήσει έναν αντίπαλό του».

Για τη φιλοσοφία του στο μπάσκετ: «Το μπάσκετ είναι άθλημα νέων. Οι μεγαλύτεροι είναι και οι καλύτεροι όμως. Ο Λεμπρον είναι κορυφαίος, ο Τζόρνταν το ίδιο. Αναμφίβολα είναι άθλημα νέων αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχει χτιστεί η ΑΕΚ μπορεί να αποτελέσει οδηγό για πολλές ομάδες»

Για την ΑΕΚ: «Σέβομαι την ΑΕΚ γιατί αντιπροσωπεύει για μένα το τέλος που έρχεται και μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά. Ένα πράγμα που εκτιμώ είναι πως μου έχουν επιτρέψει να τελειώσω την καριέρα μου με τον τρόπο που θέλω. Η Ευρώπη δεν είναι φιλόξενη για μεγάλους σε ηλικία Αμερικανούς. Στην ΑΕΚ με αφήνουν να παίζω το παιχνίδι μου και γι’ αυτό έχω μεγάλο σεβασμό στην ομάδα.».

Για το ποιος είναι το… πουλέν του στην ΑΕΚ: »Το Πουλέν μου είναι ο Ρογκαβόπουλος γιατί το θέλει πολύ να πετύχει. Έχει τρομερή προοπτική, αλλά αυτό που δεν διδάσκεται είναι η θέληση και θέλω να τον βοηθήσω να πετύχει».

Για το τατουάζ που θέλει να κάνει: «Θέλω να κάνω τατουάζ είτε το όνομά μου στα ελληνικά ή κάτι που να έχει σχέση με την ΑΕΚ».

Για τον Παναθηναϊκό: «Όταν υπέγραψα η ομάδα με έβλεπε με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι έβλεπα εγώ τον εαυτό μου. Η ομάδα ήθελε να είμαι απλώς ένα καλό κομμάτι του Παναθηναϊκού, ενώ εγώ ήθελα να είμαι ο Κιθ. Θα μπορούσα να το χειριστώ διαφορετικά. Μετά το τέλος της σεζόν συναντήθηκα τυχαία με τον κόουτς Πασκουάλ και μου είπε ότι ίσως να έκανε λάθος. Το εκτίμησα την ειλικρίνειά του και εγώ είπα ότι θα έπρεπε να έχω μεγαλύτερη υπομονή και να αποδεχτώ τον ρόλο μου».

Για το περσινό Trash-talk με τον Παπαπέτρου: «Αυτό που πρέπει να καταλαβαίνει ο κόσμος είναι πως όταν είμαι επιθετικός απέναντι σε κάποιον είναι επειδή τον σέβομαι. Ένιωσα όμως ότι ήμουν καλύτερος από αυτούς που έφεραν να με αντικαταστήσουν. Δεν ήταν έλλειψη σεβασμού στον Μπράουν ή στον Φριντέτ. Ένιωθα καλύτερος ως αγωνιστής, ακόμα και τώρα νιώθω το ίδιο. Το trash talking είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Αν δείτε το τελευταίο παιχνίδι, με τον Τζέρι Σμιθ, αυτό το κομμάτι είναι στοιχείο σεβασμού. Το ίδιο νιώθω και με τους παίκτες που έκανα πέρυσι trash talking».

Σχετικά άρθρα