Για τα πλέι οφ της Basket League ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Άρη με 97-73 και έκανε το 1-0 στη σειρά. Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης παραχώρησε δηλώσεις στην ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ελληνοποίηση του Τόμας Ουόκαπ.

Για την ελληνοποίηση του Ουόκαπ:
«Έχουμε δεθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε το επίπεδό του και θα βοηθήσει πολύ την Εθνική αν παίξει τελικά. Του αρέσει πολύ η Ελλάδα και το δείχνει με πράξεις. Μας ήρθε κάπως απότομα αυτή η απόφαση. Είναι πολύ χρήσιμο και για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική. Δείχνει μια πολύ καλή κίνηση».

Για την αντίδραση του ΠΣΑΚ: «Θα ακουστούν πολλά, όπως το γιατί να φάει τη θέση ενός Έλληνα παίκτη. Είναι υγιής ο ανταγωνισμός, κάθε παίκτης πρέπει να αποδεικνύει ότι αξίζει να πάρει τη θέση του σε μια ομάδα. Μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει ο ανταγωνισμός. Να αφήσουμε την γκρίνια και να δείξουμε τι αξίζουμε. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε, και όχι μόνο επειδή είμαστε Έλληνες να επαναπαυόμαστε σε αυτό».

Για τη νίκη επί του Άρη και τα ματς με τη Φενέρμπαχτσε: «Είχε προβλήματα ο Άρης, κοιτάμε όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τη Euroleague απέναντι σε έναν σοβαρό αντίπαλο. Πάμε στη Θεσσαλονίκη να κερδίσουμε και να τελειώσουμε τη σειρά και να κοιτάξουμε μετά τη Φενέρ. Θα είναι πολύ ανταγωνιστική σειρά, με πολλή ένταση. Η διαφορά των θέσεων και η έδρα παίζει κάποιο ρόλο. Γνωριζόμαστε καλά με τη Φενέρ, τα θετικά και τα αρνητικά. Η έντασή μας μέσα από την άμυνα είναι ένα βασικό στοιχείο για την έκβαση του αγώνα».

Σχετικά άρθρα