Ο Σέιν Λάρκιν σχολίασε την σημερινή (2/3, 21:00) ματς του Παναθηναϊκού με την Εφές, αλλά και την τραγωδία στα Τέμπη.

Αποσπάσματα από τα όσα είπε στο «Sport24» ο Αμερικανός γκαρντ της πρωταθλήτριας Ευρώπης:

Θα μου επιτρέψεις να ξεκινήσω λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι συνήθως. Τι γνωρίζεις για το δυστύχημα στα Τέμπη; Πιστέψατε ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να αναβληθεί μετά από αυτή την τραγωδία;

«Δεν είμαι σίγουρος αν υπήρξε η πιθανότητα να αναβληθεί το παιχνίδι. Προφανώς και αυτό που συνέβη είναι τραγικό και πρέπει να σεβαστούμε τις ζωές που χάθηκαν, οπότε όποια απόφαση και αν έπαιρνε η Euroleague θα την σεβόμασταν στο 100%. Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι συγκρούστηκαν δύο τρένα και πέθαναν πολλά νέα παιδιά, φοιτητές. Προσεύχομαι για τις οικογένειές τους. Ποτέ δεν θέλεις να ακούς τέτοιες ειδήσεις, είναι πολύ στενάχωρη η κατάσταση».

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό. Αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα με κανούργιο προπονητή, τον Χρήστο Σερέλη και κάποιες πρόσφατες προσθήκες, τους Ματ Τόμας και Δημήτρη Αγραβάνη. Θα έλεγες ότι αυτό κάνει τους «πράσινους» πιο απρόβλεπτους και επικίνδυνους;

«Ναι. Γενικά θεωρώ ότι είναι μια ταλαντούχα ομάδα. Είχαν κάποιες πολύ καλές στιγμές απέναντι στις κορυφαίες ομάδες, ή στις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και είχαν και κάποιες στιγμές, που δεν έδειχναν σε τόσο καλή κατάσταση. Έχουν όμως ταλέντο και αρκετούς καλούς παίκτες, συν του ότι θα παίξουν μπροστά στο κοινό τους. Στο τέλος της ημέρας είναι πάντα δύσκολο να έρχεσαι και να παίζεις σε ένα τόσο ξεχωριστό γήπεδο. Οι οπαδοί δίνουν πάντα κίνητρο στον Παναθηναϊκό.

Εξάλλου, παίζοντας κόντρα στην πρωταθλήτρια ομάδα της Euroleague θα θέλουν να κάνουν μια νίκη-δήλωση και οι προσθήκες ίσως δώσουν μια νέα διάσταση στο παιχνίδι τους, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε, να μην αφήσουμε τον κόσμο να χαλάσει το μυαλό μας και να δείξουμε χαρακτήρα, για να πάρουμε τη νίκη».

Σχετικά άρθρα