Ο Πάμπλο Λάσο ξεχώρισε τον Ολυμπιακό στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου της Euroleague, τονίζοντας ωστόσο πως αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ο άλλοτε προπονητής της Ρεάλ δήλωσε στο Israel Hayom τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι το καλύτερο και πιο σταθερό σύνολο, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες, όπως και κάποιες άλλες που είναι δύσκολο να αξιολογήσω, όπως ο Ερυθρός Αστέρας που έγινε πολύ δυνατός με την απόκτηση του Καμπάτσο», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Όσο για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους; «Θα γίνει μόνο όταν θα νιώσω ότι είναι σωστό. Θα πάω σε μια ομάδα μόνο αν με εκτιμά και νιώσω ότι μπορώ να την οδηγήσω μπροστά. Δεν είναι απαραίτητο να είναι στην Ευρωλίγκα. Ένας προπονητής είναι… προπονητής, δεν υπάρχει προπονητής Ευρωλίγκας και προπονητής Eurocup».

Ερωτηθείς αν του λείπει η προπονητική απάντησε: «Κάποιες φορές ξυπνάω το πρωί και αναρωτιέμαι γιατί δεν πάω στην προπόνηση. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου, η αγάπη μου. Μου λείπει. Όμως συμβαίνει αυτό. Κάποιος μου είπε πως δεν είσαι στην πραγματικότητα προπονητής αν δεν απολυθείς».

«Φυσικά δεν μου άρεσε που απολύθηκα από τη Ρεάλ και ήταν κάτι που με εξέπληξε. Όμως κατάλαβα αμέσως πως δεν γίνεται να μείνω σε αυτό και πως έπρεπε να σκεφτώ το μέλλον και τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Αν απελπιζόμουν, θα έβγαινα σαν κάποιος που θα καθοριζόταν για πάντα ως πρώην προπονητής της Ρεάλ. Όμως πάνω από αυτό, είμαι ο Πάμπλο Λάσο» πρόσθεσε.

Για το αν θα σκεφτόταν να αναλάβει τη Μακάμπι (μιας και η συνέντευξη ήτα σε ισραηλινό Μέσο), επισήμανε: «Αν μπορούσα να δω το μέλλον, θα έπαιζα λόττο. Πάντως θα ήταν μεγάλη τιμή να με εξετάσει ως προπονητή η Μακάμπι».

Τέλος, για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την καρδιά του είπε: «Αν και ένα έμφραγμα ακούγεται σοβαρό, δεν μου προκάλεσε πόνο και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα άλλαζε τη ζωή μου. Αυτό που μου είπαν οι γιατροί ήταν ότι πρέπει να ακολουθήσω κάποιους κανόνες σε διατροφή και άσκηση. Νιώθω από τότε εξαιρετικά, όλα είναι φυσιολογικά. Άλλωστε δεν έτρεχα μαραθώνιους πριν το έμφραγμα και ούτε σχεδιάζω να το κάνω τώρα».

Σχετικά άρθρα