Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Νέας Κηφισιάς, Αντώνης Γιακουμής, τόνισε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ότι είναι λάθος απόφαση το νέο lockdown στον αθλητισμό».

«Θεωρώ πως το νέο lockdown στον αθλητισμό είναι μια λάθος απόφαση, ειδικά όταν συνοδεύεται με την απόφαση να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά. Θέλω να πω πως είναι παράλογο να αφήνεις 20-25 παιδιά σε τάξεις λίγων τετραγωνικών και να μην αφήνεις τα ίδια τα παιδιά να αθληθούν σε μεγάλους κλειστούς αθλητικούς χώρους. Τουλάχιστον οι προπονήσεις θα έπρεπε να συνεχιστούν, έστω και αν αυτό σήμαινε ότι πρέπει να πάμε στο μοντέλο του Ιουνίου, με ολιγάριθμα τμήματα και προπόνηση χωρίς επαφές.

Οι συνέπειες που θα έχουν οι σύλλογοι θα είναι καταστροφικές κυρίως οικονομικά, αφού ούτε από τις ακαδημίες θα υπάρχουν έσοδα ούτε οι χορηγοί θα είναι εύκολο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Φυσικά καταλαβαίνουμε όλοι πως όταν τελειώσει το lockdown το πρόβλημα για τα μεγάλα τμήματα των συλλόγων ανδρικά – γυναικεία θα είναι τεράστιο, μιας και θα χρειαστεί ένα αντίστοιχα μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας για να μπορούν να διεξαχθούν αγώνες.

Σημειώνω εδώ πως τουλάχιστον στην Β’ Εθνική κατηγορία που ανήκει η ανδρική ομάδα της ΑΕΝΚ όπως και στην Α2 υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος μιας και οι ομάδες για παράδειγμα της Αθήνας δεν θα προπονηθούν για ένα τουλάχιστον μήνα, σε αντίθεση με ομάδες που βρίσκονται σε περιοχές που δεν είναι κόκκινες άρα θα μπορούν νόμιμα να προπονούνται έστω και σε ανοικτά γήπεδα, άρα μηδέν ισονομία».

Ας ελπίσουμε ότι άμεσα θα αλλάξουν οι περιορισμοί στον αθλητισμό και όσο το δυνατόν γρηγορότερα να βγούμε από τον Γολγοθά του κορωνοϊού που ζούμε όλοι μας».

Σχετικά άρθρα