Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στον λαό της Ουκρανίας μέσω ενός βίντεο.

Ο παλαίμαχος διεθνής σέντερ, ο οποίος γεννήθηκε στο Κράσνονταρ, τόνισε πως η εισβολή των Ρώσων δεν είναι ένας απλός πόλεμος, αλλά μία εισβολή ενός δικτατορικού καθεστώτος σε μία ελεύθερη χώρα.

Αναλυτικά το μήνυμα του Λάζαρου Παπαδόπουλου:

«Γεια σας, με λένε Λάζαρο Παπαδόπουλο. Είμαι γεννημένος στο Κράσνονταρ και μένω στην Ελλάδα, γι’ αυτό μπορώ να μιλήσω ελεύθερα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος ο ρωσικός λαός να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του και να αποτρέψει αυτό που έγινε.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και μπορώ να κρίνω τις διαφορές ανάμεσα σε μία ελεύθερη κοινωνία που έχει την ελευθερία να εκφράζει την άποψη και τις σκέψεις της και σε μία όπου άνθρωποι φυλακίζονται για τις απόψεις τους. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός και δεν μπορώ παρά να καλέσω όσους μιλάνε ρωσικά και ζουν σε ελεύθερες χώρες να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία.

Η θέση μου είναι ότι δεν πρόκειται απλά για πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά για εισβολή ενός δικτατορικού καθεστώτος σε μία ελεύθερη χώρα με στόχο την τυραννία της. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον ουκρανικό λαό και να τους πω ότι δεν υπερασπίζονται απλά τη γη της πατρίδας τους, αλλά τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Και να τους πω ότι δεν είναι μόνοι σε αυτή τη μάχη».

Σχετικά άρθρα