Συγκλονίζουν όσα είπε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Ρωσία και γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε μια ελεύθερη χώρα που έχει δημοκρατικές διαδικασίες, ελεύθερος Τύπος και από την άλλη πλευρά ένα καθεστώς, χωρίς καμία πρόφαση, καμία αφορμή, δεν μπόρεσαν να βρουν καμία αφορμή να μπουν στο Κίεβο. Αυτό που ήθελα να τονίσω στο Κίεβο είναι ότι δεν μιλάμε για έναν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αλλά πρόκειται πραγματικά για μια εισβολή.

Δυστυχώς, μέσα στη Ρωσία τώρα δεν υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχουν διαδικασίες, όπου μπορούν οι άνθρωποι να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους. Οι άνθρωποι οι οποίοι εκφράζουν μια άποψη φυλακίζονται, εξαφανίζονται, δηλητηριάζονται, μπαίνουν στις φυλακές. Οι μόνοι που μπορούν να εκφράσουν άποψη είναι αυτοί που βρίσκονται εκτός. Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία είναι αδελφικοί λαοί. Είναι σαν να λέμε εμείς και οι Κύπριοι. Και αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία, δεν είναι πόλεμος κατά της Ουκρανίας, αλλά μιλάμε για έναν πόλεμο κατά της δημοκρατίας.

Σίγουρα αφορά όλους και όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Και εάν δεν πάρουμε τώρα μέτρα, αν δεν τιμωρηθεί αυτή η ενέργεια που κάνει ο Πούτιν θα ξεψαρώσουν και οι υπόλοιποι.

Υπάρχει τεράστια οργή στη Ρωσία για τον Πούτιν αυτή την στιγμή. Ο κατώτερος μισθός είναι στα 100 ευρώ, η σύνταξη στα 70, οι άνθρωποι απλώς δεν μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους. Δεν μπορεί ο άνθρωπος στη Ρωσία θα διαδηλώσει.

Αν ακούσετε τη ρώσικη τηλεόραση, επειδή εγώ γνωρίζω τη ρώσικη γλώσσα, αυτό που λένε στη Ρωσία, δεν είναι ότι απλώς θα κατακτήσουμε την Ουκρανία αλλά θα σβήσουμε την Ευρώπη από τον χάρτη τη γης. Δεν θα υπάρχει Ευρώπη. Αυτές είναι οι εκφράσεις που λένε στη Ρωσία στην τηλεόραση και δυστυχώς υπάρχει μια μειοψηφία του κόσμου η οποία τα πιστεύει αυτά».

Σχετικά άρθρα