Ο ΛεΜπρόν Τζείμς εξέφρασε την έντονη ησυχία του για τα παιδιά του με αφορμή τα κρούσματα ρατσιστικής βίας των αστυνομικών στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο σούπερσταρ των Λέικερς:

«Θα στέκομαι όρθιος στον εθνικό ύμνο. Αυτός είμαι. Αυτό πιστεύω. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι ή δεν πιστεύω σε αυτό που κάνει ο Κόλιν. Έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του και θα το κάνει με τον πιο ειρηνικό τρόπο που έχω δει ποτέ.

Έχω δύο γιους και μία κόρη. Κοιτάζω τον γιο μου, που σύντομα θα οδηγεί το αυτοκίνητό του και θα μπορεί να φύγει από το σπίτι μόνος του και είναι τρομακτικό να σκέφτομαι ότι μπορεί να σταματήσει η αστυνομία τον γιο μου.

Λες στα παιδιά σου να κάνουν αυτό που τους έχεις μάθει, να δείχνουν σεβασμό στην αστυνομία και θα λυθεί το θέμα. Και μετά βλέπεις αυτά τα βίντεο που συνεχίζουν να κυκλοφορείς και είναι μία τρομακτική κατάσταση. Αν ο γιος μου με πάρει τηλέφωνο και μου πει ότι τον σταμάτησαν, δεν είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ότι ο γιος μου θα επιστρέψει στο σπίτι.

Δεν λέω ότι είναι κακή η αστυνομία. Γιατί δεν είναι. Δεν λέω ότι όλα τα παιδιά ή όλοι οι ενήλικες είναι υπέροχοι, γιατί δεν είναι. Αλλά την ίδια στιγμή, όλες οι ζωές μετράνε. Δεν είναι άσπρο ή μαύρo».

Σχετικά άρθρα