Ο Ματίας Λεσόρ τόνισε στο paobc.gr πως θα κάνει τα πάντα ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά πρωταγωνιστής.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αποτελώ μέρος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια δεν είχε επιτυχίες αλλά τώρα φιλοδοξεί να επιστρέψει στο επίπεδο που ανήκει. Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και με την Παρτίζαν πέρσι. Μου αρέσει πάρα πολύ που θα συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια την οποία αντιμετωπίζω ως πρόκληση», σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι γνωρίζει για τον Παναθηναϊκό και την ιστορία του, ο 27χρονος Γάλλος σέντερ απάντησε:
«Όλοι γνωρίζουν την τεράστια ιστορία του Παναθηναϊκού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τις επιτυχίες και τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο οργανισμό με μεγάλες απαιτήσεις, κάτι που μου έχει πει και ο Γιάννης (σ.σ. Παπαπέτρου). Τη νέα σεζόν η ομάδα θα είναι άκρως ανταγωνιστική και ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά».

Ο Ματίας Λεσόρ συζήτησε με τον Ιωάννη Παπαπέτρου όταν δέχθηκε την πρόταση του «τριφυλλιού»: «Ναι, το είχα πει στον Γιάννη. Μου μίλησε για την Ελλάδα, τη ζωή στη χώρα γενικότερα, για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού αλλά και τους φιλάθλους. Έλαβα την απόφαση να έρθω στην ομάδα λόγω του μεγέθους του κλαμπ, της μεγάλης βάσης φιλάθλων που έχει, αλλά και γιατί αποτελεί πρόκληση για μένα να είμαι μέρος της προσπάθειας που γίνεται να επιστέψει εκεί που ανήκει», είπε.

Ο διεθνής Γάλλος είχε μια εξαιρετική σύνδεση με τους φίλους της Παρτίζαν και κάτι ανάλογο φιλοδοξεί να πετύχει και στον Παναθηναϊκό: «Η σύνδεσή μου με τους φιλάθλους της Παρτίζαν ήρθε φυσικά, δεν ήταν κάτι που κυνήγησα. Εύχομαι και στον Παναθηναϊκό οι φίλαθλοι να με αγαπήσουν όσο και εκείνοι της Παρτίζαν, εκτιμώντας την προσπάθεια που θα κάνω για να βοηθήσω την ομάδα. Οι δύο ομάδες έχουν μια μεγάλη βάση οπαδών με αρκετές ομοιότητες. Το σημαντικό είναι ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στις επιτυχίες για να δώσουμε χαρά στον κόσμο», δήλωσε.

Αναφορικά με τους στόχους που θέλει να επιτύχει με τον Παναθηναϊκό την προσεχή διετία, τόνισε: «Χτίζεται μια νέα ομάδα, σχεδόν από την αρχή, με νέους παίκτες. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί, να δουλέψουμε σκληρά και να κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Όσον αφορά στον Εργκίν Αταμάν, ο Ματίας Λεσόρ σχολίασε: «Ο κόουτς Αταμάν είναι ο πιο επιτυχημένος στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία. Έχει κατακτήσει δύο φορές την Ευρωλίγκα και θα μπορούσε και τρίτη, αν εκείνη η χρονιά δεν είχε διακοπεί λόγω covid. Είναι ένας πολύ έμπειρος και καλός προπονητής που ξέρει τον τρόπο να κερδίζει, πράγμα πολύ σημαντικό. Ανυπομονώ να δω τι θα φέρει στο παιχνίδι μου. Πιστεύω πως θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία».

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Θέλω να τους πω να έρθουν πίσω στο γήπεδο. Προσωπικά ανυπομονώ να παίξω σε γεμάτο ΟΑΚΑ. Έχω ακούσει πάρα πολλά για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο. Γίνεται μια νέα προσπάθεια και είναι σημαντικό ο κόσμος να είναι αρωγός σε αυτή. Τα λέμε στο ΟΑΚΑ».

Σχετικά άρθρα