Το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες άφησε ανοιχτό ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την ώρα που η μετάλλαξη Ομικρον σαρώνει.

Η τιμή στο πλαφόν για το PCR (μοριακό τεστ) μειώθηκε στα 47 ευρώ ενώ υπάρχουν και αλλαγές στον τρόπο χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης την ίδια ώρα που τα σχολεία ανοίγουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, καθώς κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι σε αυτά οι μαθητές δεν κινδυνεύουν τόσο πολύ να νοσήσουν από κορωνοϊό.

Ωστόσο, η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να λάβει νέα μέτρα, προκειμένου να μπει «φρένο» στη μετάλλαξη Όμικρον, που αυξάνει καθημερινά τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν:

– Περιορισμό του αριθμού των πελατών στα καταστήματα
– Πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων, οι οποίοι μέχρι τώρα επιτρέπονται στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης με αρνητικό rapid test.
– Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους 50 ετών και άνω, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες αφορά πως θα ανακοπεί το πολύ μεγάλο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα χωρίς μεγάλες διαταραχές.

Εξήγησε πως εκτός από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: Να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα