Για τα όσα έγιναν στο 3ο αγώνα της σειράς με την ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Άρης Λυκογιάννης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Είχαμε μια χρόνια η οποία εξελίχθηκε με πολύ θετικό πρόσημο για εμάς. Ότι πρόκληση βρέθηκε μπροστά μας ανταπεξήλθαμε. Προσπαθήσαμε να βρούμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε για να μπούμε στην εξάδα. Είναι μια χρόνια που αγωνιστικά είναι πολύ πετυχημένη. Είναι μια πετυχημένη σεζόν από όλες τις απόψεις και πρέπει να επενδύσουμε πάνω σε αυτό».

Για την αναμέτρηση στα πλέι οφ απέναντι στην ΑΕΚ και τα παράπονα της ομάδας του: «Καταρχάς ο ΠΑΟΚ δεν αδικήθηκε μόνο σε αυτή τη φάση. Απλά αυτή ήταν εξόφθαλμη και θα μπορούσε να πει κάποιος πως θα καθόριζε την έκβαση του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρο τον αγώνα αντιμετώπιζε εχθρική διαιτησία. Το τι είναι ανθρώπινο και τι με πρόθεση δεν μπορεί να το ξέρει κανένας. Έχει χαθεί η μπάλα. Η δικιά μας σταδιακή επαναφορά στο σκορ δεν έδωσε περιθώρια αντίδρασης. Η τελευταία φάση είναι ξεκάθαρη, την πήρε πάνω του ένας πολύ έμπειρος διαιτητής που δεν πήγε καν στη instant replay».

Για την απόφαση της διοίκησης να μην καταθέσει ένσταση: «Η απόφαση είναι της διοίκησης. Ο ΠΑΟΚ βλέπει τι συμβαίνει εδώ και παρά πολύ καιρό στο παιχνίδι. Φτάνουμε στο τέλος Μαΐου εν μεσώ μιας χρονιάς κορωνοϊού που η απόφαση της θα βγει πότε; Τι θα γίνει με τα ημιτελικά; Γι’ αυτό και η φράση του «πρέπει να σταματάμε να κοπανάμε το μπασκετάκι».Η γελοιότητα στο ελληνικό μπάσκετ έχει φτάσει ταβάνι. Δεν μπορεί να προστατευθεί κανένας. Και γι’ αυτό συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και δε θα σταματήσει ποτέ».

Για την αλλαγή στη διοίκηση της ΕΟΚ: «Θα αλλάξουν τα πρόσωπα. Πολύ δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση. Η μάχη και το ενδιαφέρον είναι το ποιος θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Τι να λέμε ότι θα γίνουν οι εκλογές θα αλλάξει η διοίκηση της ΕΟΚ και θα γίνει καλύτερη η διαιτησία; Δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει ο τρόπος αντίληψης των ισχυρών. Όλα αυτά που γίνονται τόσα χρόνια είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Να μην τελειώνουν τα παιχνίδια, να μην κατεβαίνουν στα παιχνίδια. Έχουν γίνει τόσα και δε βλέπω κανένας να ιδρώνει με αυτό».

Για τους στόχους της νέας αγωνιστικής χρονιάς: «Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε αυτή τη στιγμή γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι μπάτζετ θα έχουμε και το αν θα συμμετέχουμε στην Ευρώπη. Ακόμη δεν ξέρουμε πως θα πάνε οι χορηγίες, πως θα πάνε τα διαρκείας και αν θα έχουμε κόσμο στο γήπεδο που για τον ΠΑΟΚ αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Σχετικά άρθρα