Είναι μόλις 19 ετών και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που κυκλοφορούν στα ελληνικά παρκέ, έχοντας ήδη παραστάσεις από τα γήπεδα της Β’ Εθνικής και της Α2.

Η φετινή χρονιά θα βρει τον Μανώλη Καλλίλα στον Πολυνίκη Αιγάλεω (Α’ ΕΣΚΑ) έτοιμο να βοηθήσει τη νέα του ομάδα, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό.

Ο Μανώλης Καλλίλας ξεκίνησε σε ηλικία 5 ετών από τις ακαδημίες του Αιγάλεω, ενώ στα 11 του χρόνια αγωνίστηκε στον Διαγόρα μετά από πρόταση που είχε να πάει στον Παναθηναϊκό.

Από 13 έως και 15 ετών (όταν και μεταγράφηκε στο Deree) ήταν μέσα στις κλήσεις των μικτών ΕΣΚΑ και των μικρών εθνικών ομάδων και στα 16 του πήγε στον Ίκαρο Καλλιθέας.

Η συνέχεια υπήρξε εξαιρετική, καθώς πήρε υποτροφία στα εκπαιδεύτρια Λαμπίρη όπου μέσα σε δύο χρόνια πανηγύρισε μια 3η θέση και μια 1η στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, αλλά και την 5η στο Παγκόσμιο σχολικό.

Σε ηλικία 18 και 19 ετών φόρεσε ξανά τη φανέλα του Διαγόρα, αγωνιζόμενος στη Β’ Εθνική και στην Α2 και πλέον θα αποτελέσει έναν από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες για τον Πολυνίκη Αιγάλεω.

Σχετικά άρθρα