Η Μαριέλλα Φασούλα μίλησε στην ιστοσελίδα «solobasket.com» με αφορμή την αγωνιστική της παρουσία με την φανέλα της Τενερίφης στο Copa de la Reina.

«Η Γκέρνικα είναι μια σπουδαία ομάδα, όπως όλες στην διοργάνωση. Την έχουμε αντιμετωπίσει στο Eurocup και γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε δυναμικές στην άμυνα και να προσέχουμε να μην μας αποσυντονίσουν. Είμαστε χαρούμενες που συμμετέχουμε στο Copa de la Reina» δήλωσε η διεθνής σέντερ, που στη συνέχεια εξήγησε το λόγο που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα της στην Ισπανία:

«Όταν τελείωσα το κολέγιο στο Βάντερμπλιτ, στόχος μου ήταν να παίξω στο εξωτερικό, σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα. Τα πράγματα πάνε καλά στην Ελλάδα, όμως από την στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ισπανία, δεν το σκέφτηκα στιγμή. Εξάλλου, τους τελευταίους 3-4 μήνες, το πρωτάθλημα στην Ελλάδα έχει διακοπεί λόγω κορωνοϊού. Όμως, επαναλαμβάνω, στόχος μου ήταν να παίξω σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και δεν θα μπορούσα να πω όχι στην ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε στην Ισπανία. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, χωρίς αμφιβολία, γεμάτο από σπουδαίες παίκτριες με εμπειρία, σπουδαίους προπονητές. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και η αντιπαλότητα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά την νέα σεζόν, ας τελειώσει με το καλό η φετινή. Πολλά μπορούν να συμβούν το καλοκαίρι, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω πως η φετινή θα είναι η μοναδική μου σεζόν στην Ισπανία».

Σχετικά με την Εθνική Γυναικών, η Μαριέλα Φασούλα δήλωσε τα εξής: «Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι για την πατρίδα του. Έπρεπε να νικήσουμε με 18 πόντους ή περισσότερους τη Βουλγαρία για να προκριθούμε. Αν έβαζα την ελεύθερη βολή θα φτάναμε σε αυτή τη διαφορά και θα προκρινόμασταν.

Δεν έδωσα όμως εγώ την πρόκριση, αλλά όλη η ομάδα. Όλες οι συμπαίκτριές μου, το επιτελείο και όλα τα μέλη κάναμε μια πολύ καλή πορεία και καταφέραμε να κατακτήσουμε αυτό που θέλαμε. Όταν σημείωσα τη βολή ένιωσα απίστευτα, όπως και όλη η ομάδα μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο».

Τέλος, αναφορικά με τον πατέρα της, Παναγιώτη Φασούλα, είπε:
«Ο πατέρας μου κατάφερε πολλά πράγματα στην πορεία της ζωής του και είναι τιμή για μένα. Πρέπει να πω πως ποτέ δεν με πίεσε να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Άρχισα γιατί άρεσε σε μένα. Ποτέ δεν λειτουργεί ως προπονητής, αλλά ναι, μου δίνει συμβουλές για να βελτιωθώ. Δεν μου λέει τα τυπικά σχόλια “σήμερα έπαιξες πολύ καλά”, αλλά μου λέει “πρέπει να παίρνεις περισσότερα ριμπάουντ”. Σε ότι αφορά το δικό μου δρόμο θα πω πως ο πατέρας μου έκανε πολλά πράγματα, αλλά θέλω κι εγώ να χαράξω τον δικό μου δρόμο. Θέλω να ανακαλύψω τις πραγματικές μου δυνατότητες και να με αφετηρία το σημείο αυτό να δω που μπορώ να φτάσω»

Σχετικά άρθρα