Η ΑΕΚ ανανέωσε κατά σειρά τα συμβόλαια των Μάρκους Σλότερ (35χρ.), Κιθ Λάνγκφορντ (36χρ.), Γιόνας Ματσιούλις (35χρ.), ενώ απέκτησε τον 35χρονο Ματ Λοτζέσκι, γεγονός που επέφερε κριτική σχετικά με την προχωρημένη ηλικία των παικτών.

Ο Ματσιούλις παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα 15min.lt και δεν άφησε ασχολίαστη αυτή την κριτική, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Από τη μία πλευρά είμαστε όντως μεγάλοι σε ηλικία, αλλά από την άλλη πλευρά αυτοί οι παίκτες ήταν υγιείς πέρυσι και έκαναν πολύ καλές προπονήσεις. Δεν είχαμε τραυματισμούς. Κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδας και φτάσαμε στο Top-8 του BCL χωρίς προβλήματα. Για ένα άσχημο φεγγάρι τον Γενάρη δεν τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο.

Ναι, είμαστε μεγάλοι, αλλά η εμπειρία και η έξυπνη καθοδήγηση είναι αυτή που μας δίνει το αποτέλεσμα ότι αυτοί οι μεγάλοι σε ηλικία είναι καλύτεροι από κάποιους νέους. Ο Λάνγκφορντ θα γίνει 37 σε έναν μήνα, αλλά ακόμα έχει μέσο όρο 20 πόντους. Αυτός είναι γέρος. Αφήστε όλους να είναι έτσι, και τότε θα δούμε. Ένας είναι γέρος, αλλά αν φροντίσει το σώμα του με τον τρόπο που κάνουμε όλοι στην ΑΕΚ, τότε θα είναι σε θέση να παίζει για πολύ καιρό».

Σχετικά άρθρα