Όταν μιλάει ο Μάτζικ, όλοι οι υπόλοιποι στέκονται σούζα! Και περισσότερο από όλους οι σημερινοί αστέρες του NBA που σε πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλουν την καριέρα και τα λεφτά τους στη λάμψη που έφερε στην λίγκα τη δεκαετία του ’80 ο κορυφαίος πλέι-μέικερ που έχει εμφανιστεί ποτέ.

Αντικείμενο σχολιασμού αυτή τη φορά; Η σύγκριση ανάμεσα στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, με την αντίστοιχη του 2008 που έφερε την εξιλέωση για τις αποτυχίες των Αμερικανών στις διοργανώσεις του 2002, του 2004 και του 2006.

Και ιδού οι σκέψεις του: «Η ομάδα του Κόμπι κέρδιζε κάθε αγώνα με 22 πόντους διαφορά, ενώ εμείς είχαμε μέσο όρο διαφοράς γύρω στους 44».

Σωστή η τοποθέτηση αν και ο ζωντανός θρύλος των Λέικερς παραδόξως τα… θαλάσσωσε λίγο με τους αριθμούς καθώς τα πραγματικά νούμερα στις διαφορές ήταν 27.9 και 45.8 πόντοι αντίστοιχα, άσε που το επίπεδο ανταγωνισμού από τις άλλες ομάδες στην εποχή του ήταν σαφώς κατώτερο σε σύγκριση με το σημερινό.

Όμως απ’ την άλλη όταν σκέφτεσαι μια ομάδα με Τζόρνταν-Μάτζικ-Μπερντ κόντρα σε μια άλλη με Κόμπι-Λεμπρόν-Καρμέλο, αναπόφευκτα θα δώσεις περισσότερες πιθανότητες νίκης στους πρώτους. Οι τίτλοι τους μιλάνε από μόνοι τους άλλωστε…

Σχετικά άρθρα