Με διαδικασίες εξπρές, λόγω προφανώς του φορτωμένου καλενταριού, θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο μέρος του Κυπέλλου Ανδρών.

Η συμπληρωματική προκήρυξη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ αναφέρει πως οι αγώνες της διοργάνωσης θα αρχίσουν την 1η Σεπτεμβρίου και στις 22 του μήνα θα προκύψει η τετράδα των ημιτελικών, που θα γίνουν τον Φεβρουάριο, όπως και ο τελικός.

Συγκεκριμένα, στις τέσσερις αγωνιστικές της πρώτης φάσης, που θα διεξαχθούν 1, 4, 8 και 11 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μέρος οι ομάδες της Α2. Η ομάδα που θα… επιβιώσει από την Α2 μαζί με τις ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 7-13 θα αγωνιστούν στις 15 Σεπτεμβρίου στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική (18/9) θα αναμετρηθούν τα δύο ζευγάρια που θα προκύψουν από την πρώτη.

Οι ομάδες που θα προκριθούν θα σχηματίσουν τα προημιτελικά μαζί με τις ομάδες 1-6 της περασμένης Stoiximan Basket League, δηλαδή Παναθηναϊκό, Λαύριο, ΑΕΚ, Προμηθέα, ΠΑΟΚ και Περιστέρι.

Συνεπώς είναι πολύ πιθανό να δούμε ντέρμπι νωρίς, καθώς ο Ολυμπιακός που εξασφάλισε την άνοδό του θα μπει νωρίτερα από την πρώτη εξάδα της περασμένης Α1 στον θεσμό. Λίγο μετά τις 15 Αυγούστου θα γίνουν οι κληρώσεις.

Από την ΕΟΚ αναφέρουν ότι αυτή η αλλαγή έγινε κατόπιν αιτήματος του ΕΣΑΚΕ λόγω του πολύ σκληρού προγράμματος μέσα στη σεζόν, που δεν επιτρέπει πολλές διακοπές. Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου θα γίνουν στις 16 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 20 του μήνα, το 2022, στην εβδομάδα που ούτως ή άλλως όλα τα πρωταθλήματα έχουν διακοπή για τα εθνικά Κύπελλα.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΟΚ έχει προκηρύξει εκλογές για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: sport-fm.gr