Με δεκάλεπτα αντί για δωδεκάλεπτα θα διεξαχθούν οι φιλικές αναμετρήσεις των ομάδων του NBA, το διάστημα 22-28 Ιουλίου στη «φούσκα» του Ορλάντο.

Η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη αποφάσισε να μειώσει κατά δυο λεπτά την κάθε περίοδο που θα παιχθεί στα παιχνίδια προετοιμασίας που ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη και θα διαρκέσουν μέχρι την 28η Ιουλίου, τρεις μέρες δηλαδή πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Το πλάνο είναι οι αγώνες προετοιμασίας των ομάδων να διαρκούν 40 λεπτά αντί για 48, καθώς οι εξειδικευμένοι ιατρικοί σύμβουλοι της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη θεωρούν ότι έτσι δεν θα επιβαρυνθούν σε υπερβολικό βαθμό οι εμφανώς ανέτοιμοι παίκτες και συνάμα ότι θα μπορέσουν οι προπονητές να εξαγάγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Συν τοις άλλοις, πολλές ομάδες δεν θα έχουν στη διάθεσή τους κάποιους αθλητές λόγω του ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Έτσι, οι προπονητές θα έχουν στη διάθεσή τους λιγότερους καλαθοσφαιριστές για να χρησιμοποιήσουν στα φιλικά. Η μείωση της διάρκειας των αγώνων κινείται και προς την κατεύθυνση της μη περαιτέρω επιβάρυνσης των όσων θα αγωνιστούν.

Τα παιχνίδια που πρόκειται να διεξαχθούν είναι συνολικά 33 και θα αποτελέσουν και μια ευκαιρία για τους περισσότερους παίκτες να «ξεσκουριάσουν» μετά τη διακοπή του Μάρτη, καθώς ακολουθούν κρίσιμοι αγώνες που θα κρίνουν το ποιες ομάδες θα εξασφαλίσουν την είσοδο στα πλέι-οφ.

Πηγή: Sport-fm.gr

Σχετικά άρθρα