Η αναστολή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης απειλεί με περαιτέρω υποβάθμιση το εθνικό μας σπορ και αρκετοί άνθρωποι του χώρου αντιδρούν με επιχειρήματα. Ο Κώστας Μελέτης δεν έμεινε αμέτοχος

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Ίκαρου Καλλιθέας και τεχνικός διευθυντής του EOBC έκανε μια εύστοχη ανάρτηση στο Facebook, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα για την αντισυνταγματική απόφαση.

Αναλυτικά:

«Ο παραλογισμός της αναστολής κάθε αθλητικής δραστηριότητας εκτός απο αντισυνταγματική έχει και ηθικές παραμέτρους απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης και της σωματικής -πνευματικής ευεξίας των παιδιών και των νέων. Παράλληλα οριοθετεί ως “επικίνδυνο” ένα πεδίο που θεωρείται κοινωνικό αγαθό!

Θεωρώ υποχρέωση κάθε ανθρώπου, φορέα, ομοσπονδίας η συνδέσμου να υπερασπιστούμε το έργο που προσφέρει το αθλητικό κίνημα προς τους νέους ανθρώπους, να τονίσουμε την επικινδυνότητα αυτών των αποφάσεων σε βάθος χρόνου, να δείξουμε ότι ο αθλητισμός δημιουργεί ανθρώπους με αυτοκυριαρχία που έχουν την δεξιότητα του αυτοκαθορισμού, ανθρώπους με ελευθερία σκέψης που γνωρίζουν να πειθαρχούν σε υγιείς κανόνες για το συλλογικό καλό.

Αυτό το υγιές κομμάτι της κοινωνικής καθημερινότητας δεν μπορεί να είναι επικίνδυνο και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερεί από τα παιδιά αυτό το αγαθό. Οι αθλητές είναι ίσως η μοναδική κοινωνική ομάδα που μπορεί εύκολα να ακολουθήσει κανόνες γιατί εκπαιδεύονται για αυτή την κοινωνική δεξιότητα. Αποτελεί Χρέος όλων μας να αναδεικνύουμε καθημερινά τον παραλογισμό ανθρώπων που αποδεικνύουν ότι ουδεμία επαφή έχουν με την καθημερινότητα και την ζωή μας».

Σχετικά άρθρα