Το EOBC ανοίγει σύντομα τις πύλες του, όντας ένας πραγματικά σπουδαίος θεσμός στην κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού, Αρχαία Ολυμπία, με τον Κώστα Μελέτη να είναι πανέτοιμος για 16η σερί χρονιά για τη σπουδαία πρόκληση.

Ο επιτυχημένος προπονητής (μεταξύ άλλων δις πρωταθλητής στις αναπτυξιακές ηλικίες με το παιδικό του Πανιωνίου) και τεχνικός διευθυντής του Eurohoops Olympia Basketball Camp με τα εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα, μίλησε στο Basketworld.net για τις τελικές ετοιμασίες, τα προγράμματα που υπάρχουν, αλλά και το πλάνο που υπάρχει για την προστασία των παιδιών λόγω της πανδημίας που είχε φέρει πολύμηνο lockdown σε όλα τα σπορ.

Ο χρόνος για το νέο EOBC μετράει αντίστροφα πλέον. Είστε έτοιμοι;
Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 28 Ιουνίου που ανοίγουν οι πύλες του Eurohoops Olympia Basketball Camp είναι ελάχιστος. Η προπονητική μας ομάδα και όλα τα στελέχη κάθε χρόνο ανυπομονούμε να έρθει η στιγμή της έναρξης κάθε νέας χρονιάς οπότε είναι ευνόητο ότι τα πάντα είναι πλέον έτοιμα. Θα έλεγα ότι είμαστε έτοιμοι από την ημέρα που έληξε το καμπ του 2019!

16η σερί χρονιά και το μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
Τα 16 χρόνια συνεχούς λειτουργίας αποτελούν για εμάς την μεγαλύτερη επιβράβευση, γιατί αυτό είναι το ουσιαστικό δείγμα της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν τόσο οι αθλητές και οι αθλήτριες όσο και οι γονείς τους. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μυστικό, υπάρχει όμως μια ομάδα προπονητών που έχουν σαν πρώτο τους μέλημα να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά το πάθος τους για το μπάσκετ, που προσωπικά πιστεύω ότι είναι το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας.

Από εκεί και πέρα έχουμε καταφέρει μέσα και από την συσσωρευμένη εμπειρία μας να δημιουργήσουμε επιστημονικά δομημένα προπονητικά προγράμματα τα οποία έχουν συγκεκριμένους στόχους και προσφέρουν την καλύτερη δυνατή προπονητική παρέμβαση στους αθλητές στο προκαθορισμένο χρόνο κάθε προπονητικού πλάνου.

Τα εξειδικευμένα ολοκληρωμένα προπονητικά πλάνα άλλωστε είναι κάτι που πρώτο το EOBC, εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και που συνεχίζει να κάνει αφού ακόμα και φέτος ξεκινάμε 3 νέα πιλοτικά προπονητικά πλάνα.

Και το τελευταίο συστατικό είναι ότι είμαστε αυτό που υποσχόμαστε, άριστες προϋποθέσεις προπόνησης, καταρτισμένοι επαγγελματίες προπονητές, προπονητικά πλάνα με ποιοτικές προδιαγραφές εφαρμογής και καταπληκτικές συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών.

Αυτά πιστεύω είναι τα βασικά στοιχεία που έχουν οδηγήσει το EOBC να θεωρείται από τα κορυφαία προπονητικά καμπ της Ευρώπης.

Αυτή η αναγνώριση βέβαια μας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό που προσφέρουμε κάθε χρόνο στους αθλητές μας διευρύνοντας κάθε χρονιά τις προοπτικές μας.

Η πανδημία ακύρωσε πολλές εκδηλώσεις φέτος. Θέλουμε να μας αναλύσετε τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα υπάρξουν…

Η πανδημία έχει αλλάξει πολλά κομμάτια της καθημερινότητάς μας, αυτό είναι γεγονός. Το ίδιο συμβαίνει και στον κόσμο του αθλητισμού.

Η εμπειρία μας και η καθοδήγηση του έμπειρου ιατρού Δημήτρη Νικολάου θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας που έχουν θέσει οι επιδημιολόγοι του ΕΟΔΥ. Το ξενοδοχείο μας, το Olympic Village, επίσης είναι απόλυτα προετοιμασμένο να εφαρμόσει κάθε οδηγία των επιδημιολόγων με στόχο την προστασία των παιδιών».

Υπάρχει ανταπόκριση; Ποιες περιόδους θα λάβει χώρα το καμπ;
Υπάρχει θετική ανταπόκριση, κάτι που δεν περιμέναμε δεδομένων των συνθηκών που έχει διαμορφώσει ο covid-19, θεωρώ ότι ο κόσμος εμπιστεύεται σε όλα τα επίπεδα την διοργάνωσή μας και γνωρίζουν ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η εξάλειψη κάθε κινδύνου και η προστασία της υγείας των παιδιών. Το καμπ φέτος ξεκινά από τις 28 Ιουνίου και θα εξελιχθεί μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες μέχρι τις 25 Ιουλίου, κάθε περίοδος έχει διαφορετικά προπονητικά προγράμματα ανάλογα την ηλικία και το τεχνικό επίπεδο κάθε αθλητή.

Θέλουμε να μας αναλύσετε λίγο τα εξειδικευμένα προγράμματα.
Τα εξειδικευμένα πλάνα, είναι το ποιοτικό χαρακτηριστικό πάνω στο οποίο στηρίζεται ολόκληρη η δομή και η φιλοσοφία του EOBC.

Κάθε πλάνο έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και στόχους προπόνησης είτε σε επίπεδο τεχνικής, είτε σε επίπεδο αγωνιστικής θέσης.

Η στοχευμένη διαδικασία προπόνησης σε προκαθορισμένο χρόνο αποτελεί μια ουσιαστική προπονητική παρέμβαση που έχει την δυνατότητα να οπλίσει τον αθλητή με ερεθίσματα εμπειρίες και βελτίωση. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε αθλητής πριν την εγγραφή του στο EOBC περνάει από διαδικασία αξιολόγησης δεξιοτήτων, με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή προπονητική παρέμβαση στον αθλητή και ταυτόχρονα διατηρούμε υψηλό ποιοτικά επίπεδο προπόνησης.

Σχετικά άρθρα