Ο ΓΣ Αλμυρού συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία (Γ’ Εθνική), όμως η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπει, μέχρι στιγμής, σε όλους όσους εμπλέκονται με τον σύλλογο να χαρούν όπως θα ήθελαν την ιστορική αυτή παρουσία.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του μέλους της διοικούσας επιτροπής, Γιώργου Καραζούπη, στο «Magnesiasports»:

«Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε χωρίς φιλάθλους, χάνοντας έτσι και σε έσοδα από τα εισιτήρια αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη του φίλαθλου κόσμου της περιοχής ο οποίος πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την ομάδα «επίσημη αγαπημένη» της πόλης του Αλμυρού, και έχοντας ξεκινήσει με δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Όμως, ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα είναι η αναστολή των προπονήσεων και των αγώνων των ακαδημιών του τμήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Οι ακαδημίες μας απασχολούν 150 παιδιά, τα οποία μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες μαθαίνουν καθημερινά τις αξίες του σεβασμού της ευγένειας και του ευ αγωνίζεσθαι και ξαφνικά βρίσκονται σε καθεστώς lockdown μην μπορώντας να κάνουν πράξη αυτό που αγαπούν. Αναμένουμε να δούμε πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα»

O Γιώργος Καραζούπης τονίζει επίσης ότι: «Λειτουργούμε πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία των αθλητών και απόλυτα εναρμονισμένοι με τις νέες ρυθμίσεις που έχει επιβάλει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση του 2ου κύματος της πανδημίας.

Είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις, και πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από έναν υγιή και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους συναρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία, ΓΓΑ, ΕΟΚ,ΕΣΚΑΘ) αλλά και με όλα τα σωματεία της κατηγορίας θα βρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι για μια ασφαλή επιστροφή.

Είμαστε εδώ για να παλέψουμε και να καταφέρουμε και πάλι να γυρίσουμε πίσω στα γήπεδα υγιείς, δυνατοί με ακόμη περισσότερη όρεξη να υπηρετήσουμε αυτό που πραγματικά αγαπάμε όλοι μας, το “μπασκετάκι”. Μέχρι τότε όμως αναγκαστικά μένουμε σπίτι και μένουμε ασφαλείς».

Σχετικά άρθρα