Από 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, αναμένονται αλλαγές όσον αφορά στη μετακίνηση εκτός νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τη μετακίνηση μεταξύ των νομών για όσα άτομα δεν έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση και θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid tests, προκειμένου να μετακινηθούν με το ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα αν και οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών είναι ελεύθερες από την στιγμή που η χώρα δεν βρίσκεται σε lockdown, ωστόσο από 1/2 κρίνεται απαραίτητο το rapid test για όσους είναι ανεμβολίαστοι ή αν είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις και θέλουν να ταξιδέψουν με τρένο ή ΚΤΕΛ.

Πιο αναλυτικά, για τους πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες συνεχίζουν να ισχύουν όσα γνωρίζαμε, δηλαδή, με πιστοποιητικό εμβολιασμού -ή πιστοποιητικό νόσησης για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο- μπορούν να μετακινηθούν με όλα τα μέσα (αεροπλάνο, τρένο, ΚΤΕΛ, πλοίο).

Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test. Μόνο που από 1η Φεβρουαρίου όσοι εμβολιασμένοι δεν έκαναν την τρίτη δόση θα πρέπει να έχουν rapid, καθώς θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, από την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη αλλάζει το πλαίσιο και εμβολιασμένοι θα λογίζονται οι πολίτες που έχουν κάνει την τρίτη δόση -το μέγιστο- 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Σχετικά άρθρα