Ο Α.Σ.Σ.Α. έχει χαράξει τη δική του, εντυπωσιακή πορεία στη μικρή, αλλά γεμάτη υπερβάσεις ιστορία του, κοιτάζοντας πλέον κατάματα την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Η ενασχόληση του Βασίλη Νιπεργιάλη ξανά με το μπάσκετ έφερε αέρα αισιοδοξίας. Η ισχυρή του προσωπικότητα και η αγνή αγάπη του για το άθλημα, σε συνδυασμό με την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφει προς το πρόσωπό του η τοπική κοινωνία, ανέβασαν αναπόφευκτα τον πήχη. Ο έμπειρος τεχνικός δουλεύει με μεράκι και προσήλωση και έχει την εμπειρία να μην… ζαλίζεται από την κορυφή. Το έχει ξανακάνει εξάλλου σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο με τον Κόροιβο και η συνταγή του συστήνει ψυχραιμία και όχι πρόωρους πανηγυρισμούς.

Η ομάδα της Αμαλιάδας απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής, φεύγοντας με το βαρυσήμαντο διπλό και από την έδρα της Ολυμπιάδας Πατρών όπου είχαν “σκοντάψει” οι συνδιεκδικητές των υψηλών θέσεων. Παρά την κάκιστη διαιτησία του Δαρλαμήτσου στο ντέρμπι με τον Ερμή Αγυιάς, έχει καταφέρει με προσπεράσει την πατρινή ομάδα, τη στιγμή που ο Προμηθέας δεν μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο.

Οι εναπομείνασες αναμετρήσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ο Α.Σ.Σ.Α. καλείται να κάνει περήφανο το ηλειακο μπάσκετ, διεκδικώντας το ιστορικό εισιτήριο της ανόδου στις εθνικές κατηγορίες. Ο κόσμος της πόλης στηρίζει. Η ποιότητα και η εμπειρία στο ρόστερ υπάρχουν και σε συνδυασμό με την ηγετική μορφή του Νιπεργιάλη στον πάγκο το κλίμα είναι θετικό με την αισιοδοξία να είναι πάντα συγκρατημένη,καθώς ο ανταγωνισμός στην Α1 ΕΣΚΑΗ είναι έντονος και μπορούν να υπάρξουν και οι αστάθμητοι παράγοντες που καθορίζουν ένα παιχνίδι.

Σχετικά άρθρα