Ο Κώστας Μέξας μίλησε στο «Metropolis 95.5» για την προσπάθεια που γίνεται στον ΠΑΟΚ και τόνισε πως πρωταρχικός στόχος όλων στην ομάδα είναι η δημιουργία ενός ελληνικού κορμού.

«Θα είναι πολύ δύσκολα και στη σεζόν που μας έρχεται. Το πλάνο μας είναι η προετοιμασία να αρχίσει στις 10 Αυγούστου. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα από την αρχή. Πρωταρχικός στόχος είναι ο ελληνικός κορμός που θα υποστηρίζεται με κάποιους ποιοτικούς παίκτες και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Εμείς αρχικά πάμε για πέντε ξένους, αλλά από την αγορά θα εξαρτηθεί για το πώς θα κινηθούμε» είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΟΚ: «Το λάθος είναι να βάλουμε την ομάδα περισσότερα μέσα οικονομικά. Στόχος του χρόνου είναι και η οικονομική εξυγίανση και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να επιτευχθεί αυτό. Ευελπιστούμε να βοηθήσουν όλοι, ώστε η ομάδα να καθαρίσει οικονομικά. Αγωνιστικά είναι να δημιουργηθεί κορμός και δεύτερον να μην κινδυνεύσει. Πιστεύω θα επιστρέψουμε σε εποχές των 12 ομάδων όσον αφορά το Πρωτάθλημα».

Για την επιλογή που έκανε η νέα διοικητική κατάσταση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ υπό τον Θανάση Χατζόπουλο στο πρόσωπο του, είπε: «Με τιμάει η επιλογή ως προπονητή του ΠΑΟΚ και θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη αυτή στον κ. Χατζόπουλο. Βάζω στον εαυτό μου τεράστια πίεση και δύσκολα κάποιος να μου βάλει περισσότερη. Εμένα με απασχολεί πώς θα κάνουμε τον ΠΑΟΚ πιο ανταγωνιστικό. Ο κ. Χατζόπουλος αυτά που υπόσχεται θα τα πληρώσει. Δεν νομίζω να κάνει κάτι διαφορετικό στον ΠΑΟΚ απ΄ ότι κάνει στις επιχειρήσεις του».

Αναφορικά με το ρόστερ της νέας σεζόν: «Υπάρχει πρόθεση να μείνει ο Μαργαρίτης και τη νέα σεζόν στο «παλατάκι». Κάθε ομάδα και κάθε προπονητής θέλει να έχει παιδιά που θα κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Το θέμα με τους Αμερικάνους είναι καθαρά οικονομικό κι όχι τόσο με τον κορωνοϊό».

Σχετικά άρθρα