Μία μεταγραφή και μία αποδέσμευση για την ΑΕΚ, καθώς αποκτήθηκε ο Κώστας Γόντικας (φωτ.) για έναν χρόνο, ενώ έμεινε ελεύθερος ο Γιάννης Αγραβάνης.
Ο 26χρονος Γόντικας (2,04μ.) είναι σέντερ, έπαιξε πέρσι στο Περιστέρι, έχοντας περάσει στο παρελθόν και από τον Παναθηναϊκό, τον Απόλλωνα Πατρών και τον Ήφαιστο Λήμνου.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Γόντικα (26 χρ., 2μ.04). Ο νεαρός αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.
Βιογραφικό: Ο Κωνσταντίνος Γόντικας γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1994, στο Μαρούσι και έχει ύψος 2μ.04. Ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού και το 2012 πήγε στις ΗΠΑ για λογαριασμό του New York University, όπου και αποφοίτησε. Αγωνίστηκε στη Division 3 του Κολεγιακού Πρωταθλήματος με την φανέλα των Violets και το 2016 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ.
Το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στην Πάτρα για λογαριασμό του Απόλλωνα και την αμέσως επόμενη περίοδο (2018-19) αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ηφαίστου Λήμνου, όπου σε 14 αγώνες είχε 3.1 πόντους και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.
Επόμενος σταθμός στην καριέρα του, το Περιστέρι. Σε 18 συμμετοχές ο Γόντικας είχε 3.2 πόντους με 1.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο».
Ο Γιάννης Αγραβάνης δεν ήταν στα πλάνα του Ηλία Παπαθεοδώρου και είναι ελεύθερος να βρει την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του.
Ο 21χρονος φόργουορντ, που είναι ο αδερφός του Δημήτρη Αγραβάνη, έπαιξε δύο χρόνια στο Περιστέρι ως δανεικός από την Ένωση, η οποία ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του.
«Η ΑΕΚ B.C. ανακοινώνει, ότι λύθηκε σήμερα (01/08/2020) το συμβόλαιο του Γιάννη Αγραβάνη.
Η ΑΕΚ B.C. ευχαριστεί τον αθλητή για τη συνεργασία και τού εύχεται κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του», αναφέρεται σχετικά.