Ο Τρίτωνας νίκησε με 63-58 τον Αμύντα στην πρεμιέρα της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν, όπως ονομάζεται πλέον η Α2, και ο προπονητής των νικητών, Μιχάλης Μιχελάκος, «φιλοξενήθηκε» στo EOK WebRadio.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη απέναντι στον Αμύντα: «Ξεκινήσαμε με το δεξί και ήταν πάρα πολύ σημαντικό για ‘μας. Είχαμε λίγο πρόβλημα στην προετοιμασία να μπορέσουμε να «δέσουμε» τα καινούργια παιδιά. Είμαστε μια τελείως καινούργια ομάδα και από την άποψη των παιδιών μεταξύ τους, αλλά και γενικώς να γνωρίσω εγώ τα παιδιά. Παίζαμε με τον Αμύντα ο οποίος έχει ένα σταθερό «κορμό» τα τελευταία χρόνια, έναν προπονητή που πέρυσι ήταν πρωταθλητής με την Καρδίτσα, τον Δημήτρη Λιόγα, και ήταν μια νίκη που μπορεί να μάς βοηθήσει για τη συνέχεια».

Για τους φετινούς στόχους του Τρίτωνα: «Σίγουρα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε βδομάδα, να βελτιωθούμε. Έχουμε ένα αρκετά νεανικό σύνολο, αφού, αν εξαιρέσεις κάποια παιδιά όπως ο Πολυτάρχου, ο Καμπερίδης, ο Ντράσκοβιτς, τα άλλα είναι νεαρά σε ηλικία, άβγαλτα, που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στην ομάδα τους. Είναι παιδιά φιλόδοξα, παιδιά που έχουν την ανάγκη να κάνουν το step up και σε αυτό θα δουλέψουμε όλη τη χρονιά. Το πρώτο κομμάτι είναι να ‘μαστε ανταγωνιστικοί κάθε βδομάδα, να προσπαθούμε να παίρνουμε πρώτα απ’ όλα το 100% απ’ τα παιδιά και από ‘κει και πέρα ό,τι παραπάνω μπορούμε σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίζουμε, θέλουμε να παρουσιάσουμε μια όμορφη εικόνα μπασκετικού συνόλου. Επειδή, όμως, το φετινό format είναι περίεργο και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις ομάδες, θα «κρατούσα» μικρό καλάθι σε αυτό το κομμάτι. Παιχνίδι με το παιχνίδι να βλέπουμε κι εμείς τις αδυναμίες μας και ίσως στο πρώτο τρίτο του πρωταθλήματος να μπορούμε πιο ξεκάθαρα να πούμε για το τι στόχους έχει κάθε ομάδα».

Για το αν θα είναι και φέτος «ταυτότητά» τους η άμυνα: «Πέρυσι είχα μια τελείως διαφορετική δομή ομάδας, είχα έμπειρα και ποιοτικά παιδιά, σε καλές ηλικίες, που γνώριζαν από πρωταγωνιστικές χρονιές. Φέτος υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη μεριά της διοίκησης. Θέλαμε σίγουρα να έχουμε κάποια παιδιά που γνωρίζουν την κατηγορία, αλλά από ‘κει και πέρα βάλαμε στο μυαλό μας την εξέλιξη κάποιων παιδιών. Σίγουρα απ’ τη στιγμή που η χημεία μας στο κομμάτι των συνεργασιών και της γνωριμίας μεταξύ μας είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι το κίνητρο, η διάθεση και η ένταση που αμυνόμαστε. Οπότε σίγουρα θέλουμε να ξεκινήσουμε φέτος με γνώμονα την άμυνά μας και ύστερα να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε στην επίθεση».

Για το επερχόμενο (15/10) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας: «Ο Κόροιβος υπό την καθοδήγηση του κόουτς Δελέγκου παρουσίασε μια πάρα πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο τον τελευταία χρόνο. Είναι μια αξιοπρόσεκτη ομάδα, η οποία στο κλειστό της Αμαλιάδας δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις για τον αντίπαλο. Και για τον Κόροιβο ήταν δύσκολο το έργο στην αρχή, αλλά νομίζω ότι επειδή και ο Κόροιβος «χτίστηκε» την τελευταία στιγμή όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται. Το έργο μας το Σάββατο είναι αρκετά δύσκολο και λόγω ότι προέρχονται από ήττα και λόγω εκτός έδρας παιχνιδιού».

Για τον Μάρκους Μάιερς: «Είναι ένα παιδί που την τελευταία χρονιά έπαιξε σε Βουλγαρία και Κόσοβο, ένα παιδί που βγήκε από ένα κολλέγιο Division III, όπου τώρα θεωρητικά μπαίνει σε μία διαδικασία να καταλάβει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Θεωρώ ότι αυτό το παιδί χρειάζεται χρόνο, αλλά όσο περνάει ο καιρός μπορεί να μάς βοηθήσει».

Για τη φετινή Elite League: «Είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με νέο format. H Oμοσπονδία δείχνει ότι θέλει να το αναβαθμίσει γιατί είναι η κορωνίδα των πρωταθλημάτων της σε ανδρικό επίπεδο. Εγώ προσωπικά είδα όλα τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής και δε βλέπω μεγάλες διαφορές στις ομάδες, είναι καθαρά θέμα ημέρας και δουλειάς και από ‘κει κα πέρα απ’ την επιλογή των ξένων, γιατί είναι μια ιδιομορφία που αλλάζει κατά πολύ αυτά που είχαμε συνηθίσει. Ίσως είναι ένα πρωτάθλημα μίας ταχύτητας ακόμη, δε θα έλεγα δύο. Όσο περνάει ο καιρός και με βάση τη δουλειά που θα κάνουν όλοι μπορεί να αλλάξει αυτό. Αναγκαστικά θα πρέπει μέσα απ’ τα επίσημα παιχνίδια να μπορέσουν οι ομάδες να βελτιωθούν και να οριοθετήσουν και να πραγματώσουν τους στόχους που έχουν θέσει».

Σχετικά άρθρα