Πολύ λίγος γίνεται κατά καιρούς για το γεγονός ότι σπουδαίοι Ευρωπαίοι παίκτες δεν τολμούν να κάνουν το βήμα να περάσουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το ΝΒΑ για κάποιους αποτελεί όνειρο ζωής, για κάποιους άλλους όμως είναι απλά ένας άλλος… πλανήτης τον οποίο δεν ενδιαφέρονται να επισκεφτούν. Ανάμεσα στους τελευταίους βρισκόταν παλαιότερα και ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος πέρασε τελικά κι αυτός στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού όπου και θα αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα των Κλίπερς.

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του πως ο Σέρβος διέθετε όλα τα φόντα για να σταθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ωστόσο ο ίδιος το απέφευγε, δίνοντας τη δική του ερμηνεία στο γιατί δεν έκανε νωρίτερα την κίνηση να αλλάξει ήπειρο και… συνήθειες.

«Δε θέλω να ακολουθήσω τον δρόμο σπουδαίων παικτών όπως ο Σπανούλης, ο Γιασικεβίτσιους, ο Τζόρτζεβιτς και ο Ντανίλοβιτς. Όλοι τους πήγαν στο ΝΒΑ και επέστρεψαν μετά από ένα ή δύο χρόνια» έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, στο «sport-express.ru» ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ.

Φυσικά «περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα» αν και ο χρόνος απέδειξε (και) στην περίπτωση του Τεόντοσιτς πως «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς»…

Σχετικά άρθρα