Μήνυμα ενότητας για την Εθνική Ελλάδος έστειλε ο Βασίλης Σπανούλης μετά τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

«Μην δηλητηριάζουμε την Εθνική με διάφορα σχόλια, ποιος θα έρθει, ποιος δεν θα έρθει, γιατί δεν ήρθε, κι άλλοι δεν θα έρθουν, αυτός πήγε στο σπίτι αυτουνού, αυτός είπε αυτά, γιατί απ’ αυτά που λέτε τα μισά ισχύουν.

Οπότε καλό είναι να μην δηλητηριάζουμε την Εθνική. Είμαστε Έλληνες, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε Έλληνες και πρέπει να είμαστε με την ελληνική ομάδα. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάει μπροστά το ελληνικό μπάσκετ, όχι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πάμε πίσω.

Με όλη αυτή την άνθηση από τις ομάδες, από τους συλλόγους, που έχει το ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε ίντριγκες και να λέμε ίντριγκές. Ακόμα και για παίκτες, για όλους. Πρέπει να σταματήσει!

Όποιος θέλει να είναι στην Εθνική, θα είναι στην Εθνική ομάδα. Όποιος δεν θέλει, δεν θα είναι. Η Εθνική είναι τιμή. Εγώ το γνωρίζω από πρώτο χέρι, την υπηρέτησα, έζησα τεράστιες επιτυχίες κι αποτυχίες. Ξέρω τον τρόπο. Ο μοναδικός τρόπος για να ξανάρθει το μπάσκετ μπροστά με την Εθνική ομάδα είναι η ενότητα.

Είναι η αγάπη για την πατρίδα, η αυταπάρνηση, η αυτοθυσία και να βάλουμε όλοι τους εγωισμούς μας και τα οπαδικά σε δεύτερη μοίρα και όλοι να βάλουμε την Εθνική μπροστά. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Όχι στις επιτυχίες όλα καλά και στις αποτυχίες να ρίχνουμε λάσπη. Αν δεν πετύχουμε την μία χρονιά θα πετύχουμε την επόμενη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Σχετικά άρθρα