Ο Ντίνος Μήτογλου σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ αναφέρθηκε τόσο στην πρόκριση της «γαλανόλευκης» στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ΣΕΦ, αλλά και στο τι μπορεί να πετύχει στο Παρίσι.

«Η Εθνική Ομάδα είχε να πάει 16 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγάλη επιτυχία, ζούμε ένα όνειρο και είμαστε διψασμένοι να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Ο δρόμος μας δεν τελειώνει εδώ, καθώς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πόσο ποιοτική ομάδα έχουμε, αλλά σίγουρα όλοι μας εκπληρώνουμε ένα μεγάλο όνειρο με τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να το χαρούμε αυτή τη στιγμή και να ξαναπιάσουμε στις επόμενες μέρες δουλειά, ώστε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά» είπε αρχικά ο Μήτογλου και συνέχισε: «Το όνειρό μας, εφόσον συνεχίσουμε να δουλεύουμε τόσο καλά και να είμαστε προσγειωμένοι, με χαμηλά το κεφάλι, μπορεί να είναι πολύ υψηλός, ακόμη κι ένα μετάλλιο».

Αναφορικά με τα στοιχεία που οδήγησαν στην πρόκριση, ο διεθνής φόργουορντ επεσήμανε: «Θεωρώ ότι φτάσαμε στην πρόκριση χάρη στην αύρα και την νοοτροπία νικητή, που είχαμε. Αγωνιστικά έχουμε πολλές επιλογές στην άμυνα και την επίθεση, ακουμπώντας την μπάλα μέσα και έξω. Έχουμε κορμιά, έχουμε μέγεθος, έχουμε πολλά στοιχεία στο παιχνίδι μας, που μπορούν να μας φέρουν ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Η προετοιμασία μας δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε λίγες μέρες μπροστά μας και ο κόουτς είχε να διαχειριστεί διάφορες καταστάσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έχουμε μια εξαιρετική χημεία κι έχουμε μια νοοτροπία νικητή. Ο κόουτς μας όρισε τους στόχους από την πρώτη μέρα και εμείς τους πετύχαμε».

Σχετικά άρθρα