Η δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη και της παρέας του, απασχόλησε ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός είπε πως όταν ενημερώθηκε για το τί είχε συμβεί τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στο Χαριλάου «Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα όπως όλοι οι Έλληνες με αυτό που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Αν δεν λύσουμε τώρα το πρόβλημα της βίας, δεν θα το κάνουμε ποτέ», στεκόμενος ιδιαίτερα στην επιτυχία όπως την χαρακτήρισε της αστυνομίας να συλλάβει και τους 11 δράστες.

Μάλιστα, προανήγγειλε τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, τα οποία θα προβλέπουν αυστηροποίηση των ποινών με μείωση των αναστολών. «Προτιμώ κάποιος να μην παίρνει αναστολή και να μπαίνει για λίγο μέσα, παρά να παίρνει αναστολή και να κάνει τα ίδια», συμπληρώνοντας πως η ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχος, επισημαίνοντας πως η είσοδος στις θύρες των οργανωμένων θα γίνεται μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Με τον βλακώδη ανταγωνισμό, πριονίζουμε το κλαδί του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα παιδιά στρέφονται σε άλλα αθλήματα. Έχουν γίνει βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Η αστυνομία παρεμβαίνει στις λέσχες», είπε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι σέβεται τους γονείς του Άλκη για την στάση που κράτησαν, ευχόμενοι η απώλεια του γιου τους να αποτελέσει αφετηρία για την εξάλειψη της οπαδικής βίας στην χώρα.

«Αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα, ξύδι. Λυπάμαι. Δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ θέλω την εικόνα του ποδοσφαίρου που βλέπουμε στο εξωτερικό. Αυτό που σε ένα βαθμό γίνεται, εκτός από τις κερκίδες που γίνονται επεισόδια. Έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τώρα θα γίνουν οι παρεμβάσεις», αναγνωρίζοντας πως έχουν ένα ευρύτερο πρόβλημα βίας στην εφηβεία όπου υπάρχουν φαινόμενα οργανωμένων συμμοριών.

Βέβαια όπως τόνισε είναι μικρότερο από ότι σε άλλες χώρες, αλλά υπαρκτό.

Σχετικά άρθρα