Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται η οριστική απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για το ποιοι και πόσοι φίλαθλοι θα έχουν δικαίωμα εισόδου στις κερκίδες από την εκκίνηση της προσεχούς σεζόν.

Ήδη η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει αργήσει πάρα πολύ να πάρει την απόφασή της, αν κάποιος σκεφτεί ότι οι ομάδες αδυνατούν να εκδώσουν και να πουλήσουν εισιτήρια διαρκείας και ότι τον επόμενο μήνα οι εκπρόσωποί μας αρχίζουν τα «ευρωπαϊκά» παιχνίδια τους.

Οι αποφάσεις αναμένονται μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αποφάσεις που αφορούν: α) στο ποιοι θα έχουν δικαίωμα εισόδου στις εξέδρες β) στο ποσοστό των φιλάθλων επί της χωρητικότητας κάθε γηπέδου που θα επιτρέπεται να εισέρχεται στις κερκίδες.

Κι αν για το ποσοστό των φιλάθλων με το οποίο θα ξεκινήσει η σεζόν (και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκειά της) άπαντες είναι επιφυλακτικοί (κάποιοι κάνουν λόγο για 25%-30%, κάποιοι άλλοι για 30% – 50%), φαίνεται πως για το πρώτο ζήτημα υπάρχει… γκρίζος καπνός.

Το πιθανότερο είναι να επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους παρότι εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι συνταγματικό.

Κι αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτό, ίσως και το ποσοστό των φιλάθλων να μην είναι το 35%-30% αλλά μεγαλύτερο…

Θυμίζουμε στο σημείο αυτό πως μόνο άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού θα μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί τον χειμώνα του 2022.

Μάλιστα, ο σεΐχης Χαλίντ μπιν Χαλίφα μπιν Αμπντολαζίζ Αλ Θανί έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την παροχή ενός εκατ. δόσεων του εμβολίου.

«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με μια εταιρεία για την παροχή ενός εκατομμυρίου δόσεων εμβολίων COVID-19 προκειμένου να ανοσοποιηθούν και να εμβολιαστούν ορισμένοι από εκείνους που έρχονται στο Κατάρ» ανέφερε χαρακτηριστικά στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA.

Επίσης, ο Ξενοφών Ρούσσης, επικεφαλής της Υγειονομικής Επιτροπής των Super League – Super League 2, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ότι συζητείται η παρουσία μόνο εμβολιασμένων φιλάθλων στα γήπεδα και πως αρχικά γίνεται κουβέντα για το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων.

«Συζητείται αυτό. Δεν είναι κάτι το κακό όμως. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες σκέψεις όσον αφορά στα εμβόλια. Πιστεύω ότι θα είναι καλό και για τους θεατές και για το άθλημα. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα στους εμβολιασμένους. Αρχικά συζητάμε μάλλον για το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων. Ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση. Είναι μια σκέψη που υπάρχει για το 20%. Είναι το κατώτερο όριο το 20%. Καλό θα ήταν να μπορούσαν να περάσουν τεστ οι θεατές των αγώνων, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα