Στο basketworld.net μίλησε ο Βασίλης Μουράτος.

Η Εθνική μας πέτυχε μια πραγματικά σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Λιθουανία, γυρίζοντας ένα ματς που έμοιαζε… χαμένο και «σφράγισε» το εισιτήριο για την ζώνη των μεταλλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών της Κρήτης.

Ο Βασίλης Μουράτος για ένα ακόμα ματς αποτέλεσε έναν εκ των ακρογωνιαίων λίθων της ελληνικής περιφέρειας, δίνοντας πολλές λύσεις στα περίπου 30′ που πάτησε με παρκέ στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, χάρη στο πολυδιάστατο παιχνίδι του (14π, 5ρ, 3ασ, 1κοψ).

Όσον αφορά για το πως η «επίσημη αγαπημένη» κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την 4αδα; Ο ταλαντούχος γκαρντ, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας εξολομογείται πως το πείσμα, το ενωτικό κλίμα, η πίστη και τα τεράστια ψυχικά αποθέματα των διεθνών μας, ήταν τα σημεία-κλειδιά που έκαναν την διαφορά.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

«Η ομάδα έμεινε ενωμένη μετά την πρόκριση, με κακή εμφάνιση βέβαια, επί του Μαυροβουνίου! Η Λιθουανία ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος με αρκετά καλές μονάδες! Νομίζω πως προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για το παιχνίδι, καθώς περιμέναμε ότι θα ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και τα πάντα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες…

Τα πράγματα κατά την διάρκεια της αναμέτρησης δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε, όμως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, ψυχή, καρδιά και καταφέραμε να κάνουμε μια σπουδαία ανατροπή.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, μείναμε όλοι μαζί ενωμένοι, το πιστέψαμε, παλέψαμε για αυτό και στο τέλος δικαιωθήκαμε.»

Σχετικά άρθρα