Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είπε κατά τη διάρκεια της δευτεριάτικης (30/11) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ότι υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά για να υλοποιηθεί η Διπλή Ανάπλαση, ένα βουνό όπως τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας αρχικά:

«Είναι ένα έργο σημαντικό. Μια σημαντική παρέμβαση. Είναι, όμως, πολύπλοκο και σύνθετο. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κανείς δεν πανηγυρίζει από τον δήμο της Αθήνας, γιατί ξέρουμε το τι έρχεται. Έχουμε ένα βουνό. Ένα βουνό που δεν πρέπει να το ανέβουμε μόνοι μας, ως δήμος, θέλουμε τους πάντες μαζί μας, το κράτος, την ΠΑΕ, όλους».

Και απευθυνόμενος στις υπόλοιπες παρατάξεις ανέφερε: «Έτσι όπως σας ακούω, και μακάρι να κάνω λάθος, κάποιοι είναι σαν να μην θέλατε να συζητηθεί ποτέ αυτό το θέμα. Είκοσι χρόνια το κοσκινίζουμε. Είκοσι χρόνια. Μάλλον είναι πιο εύκολο να υπάρχει ένα πρόβλημα, να γίνεται κριτική στον δήμο, να δικαιωθούν κάποιοι για την κριτική που έκαναν. Δεν θέλουν να είναι κομμάτι της λύσης. Μην φοβάστε για το μνημόνιο, δεν έχει μέσα κάποιον… κορμοράνο.

Από κει και πέρα, έχει χορτάσει υποσχέσεις ο κόσμος. Δεν είναι ένα σημαντικό θέμα μόνο για την οικογένεια του Παναθηναϊκού αλλά και για την Αθήνα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Είναι ένα θέμα που θα συζητούμε συνέχεια, γιατί είναι δυναμικό, είναι πολύπλοκο και χρειάζεται όλη μας την επιμέλεια. Είναι ένα έργο που όλοι μας πρέπει να το αγκαλιάσουμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Εν συνεχεία, έγινε η ενημέρωσή του επί του μνημονίου, κάνοντας αναφορά σε όσα είναι ήδη γνωστά από το δελτίο Τύπου της ημέρας των υπογραφών.

Σχετικά άρθρα